L’Ajuntament posa en marxa una nova edició del programa Eskala per a joves a l’atur

El projecte Eskala vol ajudar a millorar les perspectives laborals dels joves entre 18 i 30 anys de la ciutat que es trobin a l’atur amb sessions d’entrenament personal, pràctiques en empreses i cursos de formació. Els interessats es poden inscriure a les sessions informatives del 15 i el 22 de gener.

Atendre i ajudar als joves que han deixat d’estudiar i volen tornar-hi, o que busquen feina. Aquest és l’objectiu del programa Eskala que la regidoria de Joventut reprèn enguany. Durant el curs es faran sessions grupals i individuals per aprendre tècniques que els permetin trobar feina, però també sessions individuals per potenciar les habilitats i competències. Tot plegat, enfocat a la inserció laboral juvenil a la ciutat.

La regidoria ha realitzat un vídeo del projecte, on els joves que van participar a l’edició de l’any anterior expliquen la seva experiència.

El programa compta amb tres fases. En un primer moment cada jove analitzarà el seu punt de partida prenent consciència de la seva posició respecte al mercat laboral realitzant el seu propi pla d’acció vital. Així, durant els primers mesos els usuaris podran comptar amb un servei de ‘coaching’ o entrenament personal, no només enfocat a nivell laboral, sinó en tots els àmbits de la seva vida. D’aquesta manera, prendran les seves pròpies decisions assessorats i informats convenientment, amb la capacitat de triar les millors alternatives que potenciïn els resultats que busquen.

La segona fase inclou cursos i tallers, amb especial atenció a l’ús de les eines relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació. Posteriorment es realitzen unes pràctiques en una empresa. Per últim, en una tercera fase, el servei promourà la inserció d’aquestes persones i ajudarà els joves a executar el seu propi projecte professional amb la formació i la recerca activa de feina. En aquest punt tindran accés a la borsa de feina disponible i tutories individuals per l’acompanyament cap a la seva inserció laboral.

Les jornades informatives tindran lloc el dijous 15 de gener a les deu del matí i el dimarts 20 a les dotze del migdia. Allà, les persones interessades en obtenir una de les places disponibles es podran matricular i ingressar al programa.

Recomanacions personalitzades