L’oposició denuncia falta d’interès del govern municipal en demanar suport per aprovar els pressupostos

El govern municipal, format per PSC i ICV, aprova els pressupostos municipals de l’exercici 2015 amb l’abstenció de CiU i el vot en contra del PP i PxC. L’oposició lamenta que l’equip de govern no ha buscat el suport de cap altre partit per aprovar el document més important de l’any i critica els diners destinats a manteniment de l’espai públic.

El pressupost per l’any 2015 de l’Ajuntament de Sant Boi ha estat aprovat únicament amb els vots a favor de PSC i ICV-EUiA, la coalició que governa la ciutat des de l’any 2011. Des del PSC afirmen que la proposta de pressupostos aprovada «són uns números que responen a la voluntat de la majoria dels ciutadans».  El soci de govern, ICV-EUiA, considera que «el pressupost segueix situant a les persones al centre de l’acció de govern reflectint que són l’objecte de les nostres preocupacions».

Els arguments de l’oposició per rebutjar el pressupost han estat diferents però els tres partits -PP, CiU i PxC- coincideixen en denunciar la falta d’interès per part del govern per buscar suports. El portaveu de CiU, Jordi Garcia, va afirmar en el ple municipal de debat dels pressupostos«No entenem com no se’ns ha demanat cap reunió prèvia per veure si podíem arribar a un acord i així votar a favor del pressupost’. En la mateixa línia tant el Partit Popular com Plataforma per Catalunya van afirmar una falta total de predisposició a negociar per part del govern municipal.

Crítiques a la partida de manteniment

En una intervenció molt dura, el regidor del PP Rafael Cañedo va mostrar la perplexitat del seu partit davant un pressupost que, segons els populars, «destina el 47% a pagar sous i salaris dels treballadors». Els populars consideren que hi ha 3,78 milions d’euros del pressupost que són despeses innecesàries i critica que s’inverteixen 1,2 milions d’euros en millorar espais públics ja que «és una inversió que no millora la vida dels més de 7.455 aturats que hi ha a la ciutat».

El portaveu de Plataforma per Catalunya, David Parada, també es mostra crític amb aquesta partida. «S’han estat 3 anys sense netejar els carrers de la ciutat i ara que s’apropen les eleccions ho volen fer tot», va afirmar Parada respecta la partida destinada al manteniment de la ciutat, una de les àrees a la que més diners es destinaran al 2015. Després d’escoltar als regidors socialistes presentar tant el Pla d’Actuació Municipal com el pressupost per l’exercici 2015, Parada va explicar que el vot negatiu del seu partit a la proposta del govern municipal era propiciat «per uns impostos injustos, una inexistent política d’habitatge i recursos ineficients per determinades àrees».

CiU s’absté

Convergència i Unió s’ha abstingut en la votació dels pressupostos justificant que «no deu seu fàcil governar una ciutat en el context de crisi que tenim». Tot i la seva abstenció, els convergents s’han mostrat molt crítics amb el Pla d’Actuació Municipal. «Hem comparat dues pàgines a l’atzar del PAM 2014 i del PAM que presenten avui i no trobem diferencies» va apuntar Jordi Garcia. El regidor de la formació nacionalista va suggerir que «en un document com el PAM s’haurien de posar les accions que es puguin realitzar i no prometre moltes que després no es fan». 

Davant les crítiques, la regidora d’Hisenda, Maria Antonia Barragán, es va limitar a assegurar que «és normal i lògic que l’oposició estigui en contra dels nostres pressupostos» tot i que també va fer certa autocrítica al reconèixer que «el document final va arribar molt tard als grups de l’oposició», admetent així la crítica en la que van coincidir tots els partits de l’oposició.

Recomanacions personalitzades