Sant Boi comptarà amb la zona d’esbarjo per a gossos més gran de l’àrea metropolitana

Les obres de condicionament d’un nou espai per a gossos situat al parc de la Muntanyeta ja han començat. Serà la zona d’aquestes característiques més gran de l’àrea metropolitana. Els propietaris de gossos la podran utilitzar a partir del mes de febrer.

El nou espai d'esbarjo per a gossos és el més gran de tota la ciutat i es podrà utilitzar a partir del febrer. // Ajuntament de Sant Boi

El nou espai d’esbarjo per a gossos és el més gran de tota la ciutat i es podrà utilitzar a partir del febrer // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi de Llobregat -que té censats més de 6.000 gossos- comptarà a partir de febrer amb una nova àrea dedicada a aquests animals. Amb 2.760 metres quadrats de superfície, i situada al parc de la Muntanyeta, la nova àrea es convertirà en la zona d’esbarjo més gran de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Costejada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, quedarà delimitada amb una tanca de metre i mig d’alçada i tindrà accés tant des del carrer de la Muntanyeta com des del camí que voreja el parc. La zona d’esbarjo comptarà amb una font d’aigua, bancs, cadires i diversos punts de llum. L’espai quedarà integrat en el parc i en l’entorn natural que l’envolta i s’aprofitaran les moreres que hi ha ara i se’n plantaran de noves. Això permetrà que hi hagi ombra a l’estiu i el sol passi a l’hivern.

La ciutat ha apostat fort per aquests espais i en l’actualitat té cinc àrees d’esbarjo per a gossos ubicades al carrer de Pablo Picasso, la Ciutat Cooperativa, el parc del Saló Central, Camps Blancs i la part alta del mateix parc de la Muntanyeta. La nova serà especialment útil pels veïns dels barris de Marianao i el Centre.

L’aposta per aquest tipus d’espais neix de la demanda dels propietaris de gossos de Sant Boi. Josep Puigdengolas, regidor de Salut Pública i responsable de la gestió dels espais per animals, assegura que la creació d’aquest nou espai és una prova del «compromís» amb crear «espais de convivència entre les persones i els animals de companyia» i, de retruc, disminuir les molèsties derivades de la tinença d’animals en entorns urbans. Tanmateix, Puigdengolas afirma que s’ha de continuar «creant nous espais i vetllant pel funcionament correcte dels ja existents».

Recomanacions personalitzades