Finalitza el termini d’inscripció dels immigrants al cens electoral per les municipals de 2015

Els ciutadans de països amb els que Espanya manté un acord sobre participació a les eleccions municipals que vulguin exercir el seu dret a vot han de sol·licitar prèviament la inscripció en el cens electoral. El termini finalitza el el 31 de desembre per ciutadans de la Unió Europea i el 15 de gener per extracomunitaris.

L'Oficina Municipal d'Atenció al Públic, situada a la planta baixa de l'Ajuntament, presenta un nou aspecte des de fa més d'un any. // Ajuntament de Sant Boi

L’Oficina Municipal d’Atenció al Públic, situada a la planta baixa de l’Ajuntament, presenta un nou aspecte des de fa més d’un any. // Ajuntament de Sant Boi

Les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 s’obren a la participació de ciutadans de països de fora de la Unió Europea amb els que Espanya manté un acord que reconeix el dret de sufragi en les eleccions municipals. El termini finalitza el 15 de gener de 2015 per a les persones de països amb els quals Espanya manté un acord en vigor sobre participació a les eleccions municipals. Es tracta de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Xile, Equador, Islàndia, Noruega, Paraguai, Perú, Trinidad i Tobago i Nova Zelanda.

També podran votar els ciutadans de la Unió Europea residents a Espanya que tinguin 18 o més anys el dia de les eleccions. En aquest cas, per poder votar es requereix simplement haver manifestat prèviament la seva voluntat d’exercir aquest dret, tràmit que ha estat possible realitzar als ajuntaments de forma continuada des de l’any 2006. El termini d’inscripció al cens finalitza el 30 de desembre de 2014, en el cas de les persones ciutadanes de països de la Unió Europea. Així ho ha comunicat l’Institut Nacional d’Estadística, que ha publicat tota l’informació detallada al seu web.

Les persones empadronades a Sant Boi de Llogregat han de fer la inscripció al cens a l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic (OMAP), situada a la Plaça de l’Ajuntament. També es pot fer el tràmit en línia o per telèfon trucant al 93 635 12 12 en horari de dilluns a dijous de 8.30 a 19.00 hores, divendres i vigílies de festius de 8.30 a 14.00 hores. El període de Nadal compta amb un horari especial, de 8.30 a 14.00 hores, de dilluns a divendres.

Recomanacions personalitzades