Frikigames es presenten a la Puríssima amb un joc de taula amb pinzellades virtuals

Un dels projectes sorgits de CoBoi ha estat a la Fira de la Puríssima amb un seguit de jocs de taula. Frikigames també ha permès participar en el joc Smile Urbo, bàsicament presencial però amb algunes pinzellades online que mostren els resultats de les decisions dels jugadors.

Cartell que mostrava les activitats organitzades per Frikigames durant la Fira de la Puríssima // Alberto Martínez

Cartell que mostrava les activitats organitzades per Frikigames durant la Fira de la Puríssima // Alberto Martínez

Frikigames és un dels projectes que ha passat per la llançadora de CoBoi en la seva primera edició i a la Fira de la Puríssima ja han volgut estar presents mostrant els resultats del seu treball. Amb un estand situat a l’espai de la Solidaritat, han permès jugar als visitants a diferents jocs de taula tant dissabte com diumenge al matí i a la tarda. Els organitzadors titllen l’afluència de participants de «boníssima».

La col·lecció de jocs que han portat a la fira han estat aquells que són cooperatius o per equips. «La base dels jocs mostrats és l’ajuda mútua dels jugadors contra el sistema del joc: o guanyen tots o perden tots», expliquen els responsables de Frikigames. L’objectiu de portar jocs d’aquestes característiques a l’espai de la solidaritat de la Puríssima, més enllà de permetre passar una bona estona, és «fer veure que el joc permet treballar molts objectius i valors» a través dels jocs de taula.

Un dels jocs destacats i que ha aconseguit atreure a molts visitants ha estat Smile Urbo. El joc de simulació, que té com a objectiu mostrar a la gent com trobar el balanç entre els nostres interessos i el bé comú, consisteix a salvar un poble en situació de catàstrofe i situat en un país en vies de desenvolupament. La visita d’un inversor fa decidir als jugadors en equip si accepten la seva proposta, negocien i decideixen construir hotels.

L'estand de Frikigames ha permès jugar a Smile Urbo durant la Puríssima // Alberto Martínez

L’estand de Frikigames ha permès jugar a Smile Urbo durant la Puríssima // Alberto Martínez

La part online del joc mostra indicadors del benestar del poble i al moment es poden visualitzar els resultats de les decisions preses sobre el tauler.Mitjançant la pràctica de les habilitats socials necessàries per treballar en grup de manera eficient, es contribueix a la creació d’equips i comunitats més forts, centrats a buscar el benestar col·lectiu i la sostenibilitat del planeta. El joc, que va finalitzar-se al maig s’ha pogut jugar per primera vegada a la Fira de la Puríssima amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i amb perspectives europees per arribar a altres països.

Un projecte que creix

Frikigames actualment es troben en procés de constitució com empresa i ja han aconseguit els objectius plantejats pel primer any: fer jornades arreu de Sant Boi amb la modalitat de jocs de taula que treballen els valors i «moderns i oberts a tots els públics», com destaquen els seus responsables. Ja han passat per la Fundació Marianao, per Can Massallera i per diferents esdeveniments dels últims mesos a Sant Boi i així també han volgut veure si era una idea que agradava i s’estabilitzava a la ciutat. A partir d’ara, l’objectiu que es marquen pel segon any és «tenir un espai físic en un local propi per organitzar més jornades de joc».

A més, també van més enllà de Sant Boi. El cap de setmana vinent aniran a mostrar un nou joc de taula a la fira Dau de Barcelona. La fira és organitzada per Oriol Comas i Coma, mentor del seu projecte a CoBoi, i els permetrà donar-se a conèixer en un dels aparadors més importants del sector.

Recomanacions personalitzades