Els cervesers artesans s’estrenen a la Puríssima amb la “Putíssima IPA”

Per primera vegada, la Fira de la Puríssima ha comptat amb un espai dedicat exclusivament a la cervesa artesana. Els organitzadors han aprofitat l’ocasió per estrenar la cervesa especial de la Fira: la Putíssima IPA.

Got de "Putissima IPA" // Jose Polo

Got de «Putissima IPA» // Jose Polo

Als peus de l’església de Sant Baldiri, a la plaça Mossèn Jaume Oliveras, i fabricant una cervesa especial per a l’ocasió anomenada La Putíssima IPA; així s’ha estrenat la Fira de Cerveses Artesanes a la Fira de la Puríssima.

Per primera vegada, la mostra santboiana ha tingut un espai dedicat especialment a l’elaboració de cervesa artesana. L’experiència ha estat “increïble i genial” explica Fernando García, de Tot begut tot per beure, l’entitat organitzadora. “Hem tingut molt bona relació amb tota la resta de cervesers i ha tingut una molt bona acceptació per part del públic”, argumenta.

Centenars de persones han passat per la plaça a tastar les creacions dels 13 productors que han exposat aquest cap de setmana llarg. Hi havia cerveses fetes per gent de Barcelona, Martorell, Molins de Rei, i, com no, Sant Boi. L’organització ha posat a l’abast dels visitants un conjunt de taules on la gent seia a degustar les cerveses, en bona part acompanyades per menjar fet a les parades gastronòmiques que hi havia al voltant. I és que una cervesa ben acompanyada sempre guanya.

Segons valora García el darrer dia de Puríssima, la Fira de la cervesa artesana ha funcionat “molt bé” amb “una gran acceptació” per part del públic. “Esperem que es repeteixi l’any vinent”, assegurava content abans d’encarar l’última tarda de fira.

Una de les parades de la Fira de la Cervesa Artesana // Jose Polo

Una de les parades de la Fira de la Cervesa Artesana // Jose Polo

La Putíssima Ipa

Tot begut tot per veure, La Caravana i HOPe de Sant Boi han elaborat una cervesa especifica per la Fira de la Puríssima. L’han anomenada La Putíssima IPA. “Com l’hem feta per la Puríssima li hem posat de nom Putíssima”, raona García sense vergonya.

“A la gent li ha agradat i fins i tot ens han preguntat si està a la venda”, declara satisfet. La cervesa en qüestió està feta amb diferents tipus de llúpol i és d’un color que no deixa veure el que s’amaga darrere del got. La seva escuma és persistent i, tot i que amarga una mica el paladar una estona després de beguda, no té un sabor estrident i, per tant, és apte per aquells que no tenen per costum gaudir de cerveses artesanes.

Recomanacions personalitzades