El cooperativisme floreix amb la primavera

Comença la Primavera del Cooperativisme, una iniciativa que vol promoure la formació de cooperatives a través del centre Coboi. En el primer acte al voltant d’aquesta temàtica, nou cooperatives han posat en comú les seves experiències.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, intervé durant l'acte de presentació // Ajuntament de Sant Boi

L’alcaldessa, Lluïsa Moret, intervé durant l’acte de presentació // Ajuntament de Sant Boi

Nou cooperatives implantades a Sant Boi i municipis de l’entorn han participat en l’acte de presentació de la Primavera del Cooperativisme, un programa vehiculat pel Laboratori Cívic d’Emprenedoria i Economia Social (CoBoi) i  que compta amb la col·laboració de l’empresa municipal Coressa, que vol incentivar la creació de cooperatives a la ciutat «com a fórmula per dinamitzar l’economia local».

Representants de la Cooperativa d’Habitatge Ciutat Cooperativa, Eivissa&Associats, Frescoop, Institució Balmes, Suara, TEB Grup Cooperatiu, Coperauto, Calidoscoop i la Confederació de Cooperatives han participat en una taula rodona realitzada precisament al barri de Ciutat Cooperativa. Totes elles han compartit experiències i han parlat sobre assumptes com la conveniència -o no- de posar en marxa una cooperativa, amb els seus avantatges i inconvenients.

Foment del cooperativisme

La Primavera del Cooperativisme ben aviat farà noves accions. Durant aquest any es vol sensibilitzar i orientar sobre la formació de cooperatives. Sant Boi -i en especial el barri de Ciutat Cooperativa- són tradicionalment cooperativistes i, actualment, s’aposta per aquest tipus d’empresa com a mètode per estimular l’economia local en l’actual situació de crisi econòmica. Aquesta tradició, juntament amb l’adhesió al programa Municipi Cooperatiu de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, facilita aquesta aposta per les cooperatives.

Recomanacions personalitzades