La Comissió del Llobregat es reuneix a Can Julià per valorar la qualitat de l’aigua del riu

Representants dels ajuntaments de la vall baixa del Llobregat i entitats ecologistes i de defensa del riu s’han reunit al Centre d’Interpretació del riu Llobregat en una nova trobada de la Comissió del Llobregat. Es treballa en un pla d’objectius per millorar l’estat del riu en els propers anys.

Imatge de la Comissió Llobregat reunida // Ajuntament de Sant Boi

Imatge de la Comissió Llobregat reunida // Ajuntament de Sant Boi

La Comissió del Llobregat, que acull a representants polítics i tècnics dels municipis de la vall baixa de la comarca i entitats ecologistes i de defensa del riu, s’ha tornat a reunir per continuar treballant en la millora del riu Llobregat.

Els representats de l’Agència Catalana de l’Aigua han presentat una diagnosi sobre l’estat del riu en el seu últim tram, que comprèn des de Sant Boi fins a la desembocadura. Segons aquest estudi, la qualitat de l’aigua ha millorat respecte els últims anys. Tot i que encara presenta aspectes negatius, l’evolució positiva fa valorar-ho positivament a les parts implicades. El 45% de les accions a complir que aquest organisme de la Generalitat va marcar de cara a l’any 2015 ja s’han realitzat i ara es treballa en l’elaboració d’un nou pla d’objectius per al període 2016-2021 que ajudin a continuar millorant l’estat del riu.

La trobada s’ha fet al Centre d’Interpretació del Riu Llobregat a la masia Can Julià, l’equipament municipal recentment inaugurat i que forma part de la Xarxa d’Equipaments d’Educació per la Sostenibilitat. Allà es pot veure durant tot el mes de maig l’exposició itinerant Viu, beu, veu el Llobregat que dóna a conèixer l’impacte humà en l’ecosistema del riu entre altres coses.

La Comissió del Llobregat organitza activitats de sensibilització, difon els valors ambientals del riu, debat sobre el futur de la conca i denuncia els problemes que pateix el Llobregat. També reinvindica el compliment dels requisits assenyalats per la Directiva Marc de l’Aigua de cara a l’any 2015. L’òrgan es va crear fa un any en motiu de la campanya 2013, Any del riu Llobregat.

Recomanacions personalitzades