El minut a minut de les eleccions europees del 25 de maig a Sant Boi

dSantBoi t’ha explicat en directe, minut a minut, la jornada electoral europea del 25 de maig en clau local: les dades de participació, els resultats finals, l’evolució de les votacions i els incidents amb el multireferèndum.

22:45h: Resultats finals a Sant Boi de Llobregat: el PSC perd la meitat del suport aconseguit l’any 2009 però es manté com la força més votada amb el 24,56% dels vots. ERC passa a ser la segona força més votada, amb el 14,26% dels vots, triplicant el suport aconseguit fa cinc anys; i ICV es converteix en el tercer partit més votat amb el 12,88%, gairebé el doble que a les anteriors europees.

22:00h: Avança l’escrutini. El PSC és el partit més votat, amb el 24% del suport electoral, seguit d’ERC amb el 14%, ICV el 12% i PP el 10%.

21:20h: Amb el 17% escrutat, guanya el PSC amb el 24% dels vots, seguit d’ERC amb el 16% mentre ICV i CiU es troben molt igualats en el tercer i quart lloc amb el 12,29% i el 12,18% respectivament.

20:00h: Tanquen els col·legis electorals. Fins les 11 de la nit no es faran públics els resultats.

18:45h: La participació del 32,52% a les sis de la tarda queda tres punts per sota de la mitjana de participació a Catalunya (35,40%) i un punt i mig ser sota de la participació al conjunt d’Espanya (34,08%).

18:20h: La participació a les 18 hores és del 32,52%, set punts per sobre de la registrada a les eleccions europees de l’any 2009, quan a aquesta hora havien votat el 25,08% dels ciutadans.

15h: La participació del 23,4% a Sant Boi queda dos punts per sota de la mitjana a Catalunya (25,26%) i es troba en la línia de la mitjana a Espanya (23,84%).

14:15h: La participació a les 14 hores és del 23,4%. El percentatge és considerablement superior a la de les eleccions del 2009, quan a aquesta hora era d’un 18,62%

12:00h: Desmuntades les meses electorals del Multireferèndum davant la pressió policial. Els organitzadors han decidit en assemblea desmuntar les meses electorals instal·lades a la plaça Catalunya i la Rambla Rafael Casanova després de rebre dos avisos dels Mossos d’Esquadra. 57 persones han participat abans de tancar les votacions.

10:30h: Les meses electorals del Multireferèndum s’han instal·lat a la plaça de Catalunya, a la plaça de l’Ajuntament i al barri de Ciutat Cooperativa. Els Mossos d’Esquadra han identificat als fedataris i, segons informen els organitzadors a través de Twitter, han hagut de desmuntar la taula de la plaça Catalunya. L’han convertit en mòbil per tota la ciutat. S’estaran fins a les 8 del vespre, el mateix horari que els col·legis electorals.

09:00h: Hora d’obertura dels col·legis electorals. A partir d’aquest moment, dSantBoi comença la retransmissió en directe de la jornada electoral a través de Twitter i aquesta pàgina web que s’anirà actualitzant al llarg de tot el dia. Un cop tancades les urnes, es seguirà l’escrutini i s’oferiran els resultats de les eleccions al Parlament Europeu en clau local.

Recomanacions personalitzades