Desmuntades les meses electorals del Multireferèndum davant la pressió policial

Els organitzadors del Multireferèndum a Sant Boi han decidit en assemblea desmuntar les meses electorals instal·lades a la plaça Catalunya i la Rambla Rafael Casanova després de rebre dos avisos dels Mossos d’Esquadra. 57 persones han participat abans de tancar les votacions.

Els Mossos d'Esquadra han identificat als organitzadors del Multireferèndum // Multireferèndum Sant Boi

Els Mossos d’Esquadra han identificat als organitzadors del Multireferèndum // Multireferèndum Sant Boi

El Multireferèndum es plantejava com una votació complementària a les eleccions al Parlament Europeu sobre temes d’actualitat social: transgènics, deute il·legítim, control directe sobre el sector energètic i referèndum vinculant de les Iniciatives Legislatives Populars eren els temes sobre els que es volia interrogar a la ciutadania però poca estona ha durat als carrers de Sant Boi.

Els Mossos d’Esquadra han identificat als fedataris i aixecat acta de la mesa electoral del Multireferèndum que es trobava instal·lada a la plaça Catalunya a primera hora del matí. Els han advertit que per ordre de la Junta Electoral Central no podien dur a terme aquestes votacions i els organitzadors han decidit muntar una mesa mòbil que s’anava desplaçant pels carrers de la ciutat.

Pocs minuts després s’ha repetit la situació a la mesa que hi havia instal·lada a la rambla Rafael Casanova. Davant aquest segon avís, els organitzadors del Multireferèndum a Sant Boi han decidit en assemblea aturar les votacions i desmuntar les meses electorals ja que al tercer avís la policia advertia amb detencions.

A les 11 del matí s’han aturat les votacions i s’ha fet el recompte dels vots recollits en les menys de dues hores que han pogut estar recollint vots a la ciutat. En total, en aquest curt període han participat 57 persones.

Situació similar a altres municipis

A altres ciutats del Baix Llobregat com Castelldefels també s’han vist obligats a desmuntar les meses electorals davant la pressió policial. En canvi, a municipis com Molins de Rei els mossos d’esquadra s’han limitat a aixecar acta i els organitzadors del Multireferèndum han continuat endavant amb les votacions.

Recomanacions personalitzades