Una parella de Vila-seca guanya el quart Concurs de Paletes de la Puríssima

La quarta edició del Concurs Comarcal de Paletes atorga el primer premi a la parella formada per Aleix Plana i Vasile Safta, vinguts a Sant Boi des de Vila-Seca. Els participants han recreat les complexes ornamentacions de les cavallerisses dels pavellons Güell del barri barceloní de Pedralbes.

Només una de les sis parelles ha tingut temps d'acabar l'obra proposada // Roberto de la Fuente

Només una de les sis parelles ha tingut temps d’acabar l’obra proposada // Roberto de la Fuente

La 68a edició de la Fira de la Puríssima ha acollit per quart any consecutiu el Concurs Comarcal de Paletes que organitza el Gremi de Constructors d’Obres del Baix Llobregat. En total sis parelles de paletes vingudes d’arreu de Catalunya han competit per reconstruir la part ornamental de les cavallerisses que va idear l’arquitecte Antoni Gaudí al barri per la residència dels Güell a Pedralbes.

Els organitzadors tenien previst comptar amb 12 parelles de paletes participants «però segurament per por de la pluja dels darrers dies s’han quedat finalment a casa», expliquen des de l’organització.

De la pluja ni rastre, un càlid sol ha fet més agradable la feina en un matí de desembre. Després de més de quatre hores de treball, els guanyadors han estat Aleix Plana i Vasile Safta, campions de dues de les tres edicions anteriors del concurs i guardonats reiteradament també a concursos similars de fires de la comarca com la Fira de la Candelera de Molins de Rei.  El premi d’avui ha estat indiscutible: són la única parella que ha finalitzat completament la obra, el que demostra la complexitat de la proposta de construcció feta en el concurs.

Aleix Plana, la quarta generació d'una familia de paletes, i el seu company Vasile Safta recollint el primer premi amb el regidor Juan Antonio Tamayo. // Roberto de la Fuente

Aleix Plana, la quarta generació d’una familia de paletes, i el seu company Vasile Safta recollint el primer premi amb el regidor Juan Antonio Tamayo // Roberto de la Fuente

Els guanyadors, vinguts des de Vila-Seca (Tarragona), han rebut un primer premi dotat amb 600 euros de mans dels regidors Elena Amat i Juan Antonio Tamayo, qui ha agraït a tots els participants el seu esforç i la seva entrega.

El segon premi, de 400 euros, l’han guanyat la parella formada per Mario Ventosa i Josep Agustí, que s’han quedat molt a prop de poder completar la seva estructura. Dos constructors del Vallès, Miquel Puchol i Josep Maria Serra, han guanyat el tercer premi, valorat en 200 euros. A més, totes les parelles participants s’han endut a casa un pernil i una ampolla de cava.

Recomanacions personalitzades