La 68a Fira de la Puríssima dóna protagonisme a l’economia social i la solidaritat

La Trobada d’Economia Social i Solidària serà la principal novetat de la 68a edició de la Fira de la Puríssima en una clara aposta per l’economia social i col·laborativa personificada en els projectes de CoBoi. L’Espai de la Solidaritat incorpora més entitats i la Carpa Fresca presentarà un aspecte renovat.

Cartell Puríssima 2014La Fira de la Puríssima manté en la seva 68a edició l’essència i, per suposat, la data: els dies 6, 7 i 8 de desembre. Però a la vegada incorpora elements innovadors per donar-li un nou punt de dinamisme a la fira adaptat als temps que corren. «La Fira ha anat sumant totes aquelles lògiques empresarials que s’han anat produint: a l’inici va ser l’agricultura, als anys 70 la indústria i ara l’economia social i col·laborativa com a una nova manera d’afrontar la crisi econòmica actual», resumeix l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret.

I és que aquesta serà la principal novetat, la Trobada d’Economia Social i Solidària, un espai instal·lat de dissabte a dilluns a la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer on abans hi havia l’estand municipal amb informació corporativa de l’Ajuntament. «La nostra feina s’ha de demostrar en el dia a dia, preferim cedir aquest espai als ciutadans i als emprenedors», ha assegurat l’alcaldessa durant la presentació de la Fira de la Puríssima.

En aquest espai hi haurà informació sobre economia social, divulgació d’exemples reals i treball en xarxa. El que Lluïsa Moret ha vingut a qualificar d’una «fira pionera» vindrà a ser la plasmació de «l’aposta municipal per l’emprenedoria social i la innovació, entès també com una actitud i una manera de fer» amb una mostra dels projectes de la primera edició de CoBoi. A la vegada, hi haurà tallers i activitats relacionades amb aquest àmbit així com amb les cooperatives i les xarxes d’economia social i col·laborativa.

Imatge de la roda de premsa de presentació de la Fira // Ajuntament de Sant Boi

Imatge de la roda de premsa de presentació de la Fira // Ajuntament de Sant Boi

Espai de Solidaritat renovat

Per la seva banda, l’Espai de la Solidaritat, ubicat al recinte firal del parc de la Muntanyeta, també incorpora alguns elements novedosos. «Ja no només acollirà ONGs, s’obrirà més que mai a la participació de les entitats que treballen en l’àmbit de la solidaritat, la cooperació, la salut comunitària i la igualtat d’oportunitats», explica la regidora de Cultura, Montserrat Mirabent.

En aquest mateix espai, a més de 19 estands d’entitats de la ciutat, també s’hi recolliran joguines per Nadal i aliments per a les famílies amb dificultats. També serà el lloc on es repartirà el calendari municipal de l’any vinent, dedicat enguany a temes socials.

Carpa Fresca amb nova imatge

Un dels espais més tradicionals també viurà renovacions. A la Carpa Fresca, on hi haurà 12 estands, es donarà cabuda a les tradicionals exposicions de fruites i verdures originals dels inicis de la Fira de la Puríssima però també hi haurà tallers infantils i un «showcooking» de carxofes entre altres activitats. L’espai també serà renovat ja que en la seva construcció han col·laborat joves participants de diferents tallers ocupacionals i programes educatius de qualificació professional. «Es manté l’essència de la part agrícola i original de la fira però li donem una volta», avança la regidora de Cultura, convidant a visitar la carpa durant el cap de setmana. per veure el resultat d’un espai dissenyat com una representació de la zona agrícola del Baix Llobregat.

Dos altres novetats serà la celebració d’una fira de cervesa artesana a la plaça de l’església i la reordenació d’alguns espais com la plaça de l’Ajuntament on per primer cop s’agruparan totes les parades relacionades amb les dates actuals fent una petita fira de Nadal.

A banda de tot això, el recinte firal es manté en la mateixa línia dels últims anys registrant un increment respecte l’any passat. S’espera que hi hagi 530 expositors en total enfront els 478 de l’any passat. A més, des del consistori destaquen que 114 d’ells són locals, una xifra també superior a la de l’anterior edició. Amb tot plegat s’espera rebre la visita d’unes 250.000 persones durant els tres dies de fira.

Recomanacions personalitzades