Els alumnes de Can Castells dissenyen el cartell de la Fira de la Puríssima

El cartell anunciador de la 68a edició de la Fira de la Puríssima és obra dels alumnes del taller d’art de Can Castells Centre d’Art. La tipografia la posa Anna Vives, una noia amb síndrome de Down. Kukuxumusu ha fet un plànol turístic de Sant Boi que es repartirà als visitants.

Cartell Puríssima 2014Enrere queden els anys en els que el cartell de la Fira de la Puríssima era obra de dibuixants reconeguts com Pilarin Bayés o Roser Capdevila. Enguany el cartell és la plasmació d’una suma d’esforços que han donat un resultat visual i representatiu de l’esdeveniment.

La imatge és un gran arbre, «símbol de vitalitat social i cultural», segons la regidora de Cultura, Montserrat Mirabent. De l’arbre pengen elements relacionats amb la natura i el món de pagès fent referència als orígens de la Fira, però també apareixen altres més moderns així com aspectes que formen part de la vida quotidiana de la ciutat. Els dibuixos de l’arbre han estat obra dels nens i nenes del taller d’art de Can Castells Centre d’Art.

La lletra, per la seva banda, s’ha fet utilitzant la tipografia creada per Anna Vives, una noia amb síndrome de Down que fa uns mesos va ser la padrina del Cros Solidari per la Salut Mental. «El cartell és una construcció col·lectiva feta per la nostra gent, és un cartell real», ha emfatitzat l’alcaldessa, Lluïsa Moret, durant la presentació de la Fira de la Puríssima.

Un plànol de Kukuxumusu

Kukuxumusu va fer el cartell fa uns anys, en l’època en la que els cartells eren fets per dissenyadors reconeguts. Fruit d’aquell contacte, uns anys després, l’equip de Kukuxumusu ha dissenyat un plànol turístic de Sant Boi que vol donar a conèixer millor els principals recursos turístics de la ciutat.

El plànol es presenta en un format molt informal i es distribuirà entre els visitants de la Carpa Fresca durant la Fira de la Puríssima. Més endavant es podrà trobar a l’Oficina Municipal d’Atenció al Públic (OMAP) i als hotels de la ciutat.

Recomanacions personalitzades