El 9è Cros Solidari per la Salut Mental aplega a més de 1.000 corredors

La consolidada cursa santboiana ha captat fons per als projectes de recerca en malalties mentals que es duen a terme al Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi. A la cursa celebrada al parc de la Muntanyeta han participat nens, adults i usuaris del servei salut mental en diferents categories.

La mascota del Cros Solidari acompanya de la padrina de l'esdeveniment // Ajuntament de Sant Boi

La mascota del Cros Solidari acompanya de la padrina de l’esdeveniment // Ajuntament de Sant Boi

580 nens, 400 adults i 150 usuaris de salut mental han estat els participants en la 9ª edició del Cros Solidari per la Salut Mental. En total, 1.130 persones han format part d’aquesta iniciativa solidària que es consolida com una de les curses amb més èxit de participació de la ciutat i que es celebra per commemorar el Dia de la Salut Mental.

A través de la quota d’inscripció, la carrera ha recollit fons per als projectes de recerca que des del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu promouen per trobar solucions a moltes de les malalties mentals que afecten a la població avui en dia.

Primer va ser el torn de les curses per als nens participants als Jocs Escolars. Després van sortir els que corrien a la categoria de Salut Mental, els autèntics protagonistes de la jornada. Un cop finalitzada aquesta cursa, es va disputar la categoria Open Popular, que puntua per a la classificació del Campionat de Catalunya de Cros.

Integració i conscienciació

Durant la jornada esportiva, s’ha conscienciat a participants i col·laboradors sobre la realitat de la malaltia mental, fent-la visible i valorant la importància que té socialment. El Cros és alhora un exemple d’integració de l’esport en la nostra societat, ja que es tracta d’una activitat oberta a la ciutadania on els protagonistes són persones amb trastorn mental, escolars, atletes federats i ciutadans anònims.

La novena edició del Cros Solidari per la Salut Mental ha comptat amb la presència d’Anna Vives, una noia amb Sindrome de Down que és madrina de l’esdeveniment i autora d’una tipografia que va dissenyar i segueix recolzant a aquest esdeveniment esportiu i solidari.

El Cros de Sant Boi -organitzat pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu, l’Ajuntament i el Club Atletisme de la ciutat- és la última carrera del 2014 de la Challenge de carreres solidàries del Baix Llobregat, un circuit de 5 carreres populars que ha promogut durant tot aquest any la solidaritat a través de la pràctica de l’esport. Cada carrera recolza a un projecte de Sant Joan de Déu relacionat amb la salut mental, la infància hospitalitzada, la recerca biomèdica i la discapacitat.

Recomanacions personalitzades