Neix Sant Boi Empresarial, una associació d’empreses de Sant Boi

Una trentena d’empreses formen part de Sant Boi Empresarial, una nova associació que vol agrupar a les empreses de la ciutat per crear sinergies i oportunitats de negoci. L’entitat, impulsada per l’Ajuntament, vol ser el punt de trobada de l’empresariat local. 

Francesc Gutiérrez, director de l'Àrea de Governança i Ciutadania, i Francesc Giménez, president de Sant Boi Empresarial // dSantBoi

Francesc Gutiérrez, director de l’Àrea de Governança i Ciutadania, i Francesc Giménez, president de Sant Boi Empresarial // Susana Bueno

Sant Boi Empresarial neix amb «la voluntat d’ajudar a millorar les empreses locals per generar riquesa i llocs de treball al municipi». Així ho va explicar el seu president, Francesc Giménez, durant l’acte de presentació oficial de l’entitat davant una cinquantena de persones al Centreserveis, espai de trobada de moltes empreses de la ciutat.

L’objectiu final de l’associació és aglutinar les empreses de la ciutat per fomentar les relacions empresarials locals. L’entitat també vol oferir als seus associats l’oportunitat de generar oportunitats de negoci i dinamisme al territori, així com aportar solucions als problemes que puguin sorgir.

Sinergies i representació

L’entitat ofereix als seus associats l’oportunitat de generar de manera col·laborativa oportunitats de negoci i dinamisme al territori, així com aportar solucions a tots els problemes que puguin sorgir. A més, Sant Boi Empresarial vol convertir-se en la representació de l’empresariat local i un canal directe de comunicació entre aquests i les administracions.

Una trentena d'assistents ja formen part de Sant Boi Empresarial // dSantBoi

Una trentena d’assistents ja formen part de Sant Boi Empresarial // Susana Bueno

En l’acte de presentació celebrat el passat 16 d’octubre, el president de l’associació va mostrar-se molt agraït a tota la gent que ha donat suport a la iniciativa des de l’inici i va fer una crida: «Per ser forts i que ens escoltin des de les administracions, necessitem ser molts i millors», va assegurar Francesc Giménez.

Una trentena d’associats

L’entitat va sorgir de les trobades empresarials organitzades per Coressa durant l’any passat amb l’objectiu de d’identificar i donar resposta als problemes del teixit productiu local. D’allà va neixer la idea de crear una associació i en qüestió de mesos es va formar la junta directiva del que a dia d’avui ja és una realitat: Sant Boi Empresarial. Inicialment van ser set empresaris santboians els que la van crear i urant els primers mesos d’aquest any han anat fent feina per integrar en el projecte a més empreses locals fins arribar a una trentena.

L’associació ha estat impulsada per l’Ajuntament en el marc de la iniciativa Projectes Innovadors i Experimentals i ha estat finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE). El primer tinent d’alcalde i regidor de Desenvolupament Económic, José Ángel Carcelén, no va assistir a l’acte de presentació però sí que ho va fer el director de l’Àrea de Governança i Ciutadania, Francesc Gutiérrez. «No estem en una aula asseguts, estem de peu, compartint un espai de la ciutat pensat precisament per ser un punt de trobada d’empreses; això ja demostra el caràcter d’unitat que aporta aquesta entitat al teixit associatiu de la ciutat», va apuntar Gutiérrez.

Un cop finalitzats els parlaments de l’acte inaugural, que no van durar més de 15 minuts, va ser el moment de fer networking, el moment de crear sinergies entre empresaris i fer els primers contactes entre les empreses que van assistir a l’acte de presentació.

Recomanacions personalitzades