El PSC presenta un manifest en defensa de les persones amb discapacitat

El PSC del Baix Llobregat ha presentat un manifest titulat «En defensa de les persones amb discapacitat» coincidint amb el Dia Internacional de la Discapacitat. Els socialistes creuen que en la defensa dels seus drets «no només estem avançant, sinó que hem retrocedit».

El 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i el PSC del Baix Llobregat l’ha aprofitat per fer un manifest recolzat per entitats socials de la comarca que treballen amb discapacitats com Cordibaix, Adisga i Aprodico. L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, també ha donat suport al text acompanyada d’altres alcaldes socialistes i responsables de polítiques socials d’ajuntaments de la comarca.

Sota el nom «En defensa de les persones amb discapacitat», els socialistes han presentat un manifest on valoren la tasca de sensibilització que entitats i tercer sector estan fent entorn a les persones que per la seva situació precisen polítiques que ajudin a que no quedin excloses de cap dret o oportunitat. El text del manifest reivindica més recursos per als discapacitats, el desenvolupament de lleis com la de dependència i una major sensibilitat per garantir la igualtat d’oportunitats del col·lectiu.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret (quarta per l'esquerra), ha estat una de les socialistes que ha presentat el manifest // PSC Baix Llobregat

L’alcaldessa, Lluïsa Moret (quarta per l’esquerra), ha estat una de les socialistes que ha presentat el manifest // PSC Baix Llobregat

Durant la presentació del manifest, el primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, ha assegurat que «amb l’excusa de la crisi, els governs del PP a Madrid i CiU amb el recolzament d’ERC a Catalunya, han retallat en els sectors que més ho necessiten, retallant en recursos econòmics a les entitats, als tallers ocupacionals i a l’educació especial». Poveda ha reclamat que els actuals governs «deixin de ser insensibles» i ha assegurat que a causa de les retallades que estan promovent «no només no avancem en aquestes polítiques sinó que estem retrocedint».

La secretària de polítiques socials i benestar del PSC al Baix Llobregat, Sònia Guerra, ha demanat que la inserció laboral de les persones amb discapacitat passi al centre de l’agenda política. Segons Guerra, el 62% dels joves amb discapacitat estan a l’atur tot i en molts casos tenir estudis tècnics. La dirigent socialista ha lamentat que els governs «no aposten per la llei d’autonomia personal i retallen en polítiques d’ocupació per a aquest col·lectiu» i ha reivindicat més polítiques d’ocupació per aconseguir una societat més inclusiva.

Recomanacions personalitzades