La Federació de Fires de Catalunya destaca el «dinamisme» de la Puríssima en la seva inauguració

El president de la Federació de Fires de Catalunya, Ramon Ferrando, ha assistit a la inauguració de la 68a Fira de la Puríssima, on ha destacat el seu «dinamisme». L’alcaldessa remarca la combinació entre tradició i innovació a partir dels canvis introduïts aquest any.

A Catalunya es celebren en un any al voltant de 450 fires. Destacar entre tanta oferta té la seva dificultat i requereix d’un treball previ al que es veu durant tres dies. Aquesta feina que no és tant visible però que és fonamental ha estat destacada pel president de la Federació de Fires de Catalunya, Ramon Ferrando, durant la inauguració de la 68a Fira de la Puríssima. «El dinamisme que es veu als carrers també el traslladen els seus responsables a la federació de fires», ha assegurat Ferrando, remarcant que la Puríssima és una de les fires que pertanyen a la federació des de la seva fundació.

D'esquerra a dreta: Ramon Ferrando, president de la Federació de Fires de Catalunya; Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi; Montserrat Mirabent, regidora de Fires i Cultura // David Guerrero

D’esquerra a dreta: Ramon Ferrando, president de la Federació de Fires de Catalunya; Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi; Montserrat Mirabent, regidora de Fires i Cultura // David Guerrero

La inauguració de la 68a edició de la Fira de la Puríssima s’ha fet davant la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer amb un agradable sol que convidava a sortir al carrer. L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, com ja va fer en la presentació de la Fira, ha destacat «l’equilibri aconseguit entre les arrels de la fira i nous elements innovadors». La Trobada d’Economia Social i Solidària que es celebrava en paral·lel a la inauguració dins de la biblioteca era l’exemple més clar. L’alcaldessa també ha posat com exemple la Carpa Fresca, que ha deixat enrere la seva imatge més tradicional amb «un intent de la pagesia per endinsar-se en el segle XXI», deixant enrere la tradicional mostra i deixant un nou disseny en mans de joves de la ciutat.

Els gegants de la ciutat han ballat tot just després de la inauguració de la fira // David Guerrero

Els gegants de la ciutat han ballat tot just després de la inauguració de la fira // David Guerrero

No s’ha oblidat en el discurs inaugural la part més comercial de la fira, un altre dels seus potencials més enllà de ser una mostra de moltes coses. «La Fira de la Puríssima és l’aparador de la ciutat, però també ho és de la comarca i de l’àrea metropolitana», ha apuntat l’alcaldessa, qualificant la fira de «vital i plena d’oportunitats».

Tot just després de les paraules màgiques -«queda inaugurada la fira»- ha començat un cercavila dels gegants, amb un animat ball a les portes de la biblioteca. Els gegants posteriorment han seguit el seu recorregut passant per la carpa fresca i arribant a la fira d’entitats.

Recomanacions personalitzades