El FC Santboià supera el primer terç de temporada per sota de les expectatives

El Santboià ha iniciat la nova aventura a Primera Catalana per sota de les expectatives que s’havien creat a principi de temporada. 9 punts el separen de la promoció i 10 de l’ascens directe quan l’objectiu és tornar a Tercera Catalana. 

Jaume Albert fa una aturada al camp del Vilanova // David Ferrer - FC Santboià

Jaume Albert fa una aturada al camp del Vilanova // David Ferrer – FC Santboià

De moment, el nou Santboià de Juan Camilo Vázquez està rendint per sota del que s’esperava. L’equip de Sant Boi, cridat a assolir l’ascens a Tercera després de baixar a Primera Catalana, és desè a la nova categoria, a 9 punts de la promoció i a 10 de l’ascens. No era la situació imaginada després d’11 jornades per un grup on només segueixen cinc jugadors respecte a la temporada passada.

Diferents factors expliquen la situació del Santboià. Lluís Ortega, cronista del diari L’Esportiu i que ha seguit l’equip en tots els partits opina que tot i que el nou entrenador «coneix la categoria» molts dels jugadors «no han jugat mai a Primera Catalana» i això, es nota. Ortega, que també és l’encarregat de les xarxes socials del club, assegura que l’estil de joc de l’equip «s’adapta més» a Tercera que a Primera Catalana.

D’altra banda, les lesions han castigat l’equip de Juan Camilo Vázquez, qui ha tingut dificultats per poder confeccionar una columna vertebral, element bàsic de qualsevol equip. «Quan en els primers quatre o cinc partits no pots repetir la mateixa defensa i has de recórrer a jugadors que venen per ser relleus i han de jugar de titulars l’equip ho nota», afirma Ortega lamentant que l’ infermeria santboiana hagi estat tant atapeïda en aquest inici de curs.

Per últim, la sort tampoc ha estat de cara. En diferents partits el Santboià ha vist com s’escapaven punts que, en cas d’estar en una dinàmica positiva, segurament s’haguessin sumat. Ortega posa com a exemple d’això el partit al camp del Reddis, on es va encaixar un gol a l’últim minut.

Imatge de l'últim partit del FC Santboià a casa // David Ferrer-FC Santboià

Imatge de l’últim partit del FC Santboià a casa // David Ferrer-FC Santboià

No molt lluny de la zona alta

La igualtat de Primera Catalana fa que encara que el Santboià no hagi començat bé, no es trobi molt allunyat de les posicions d’ascens. Després d’un terç de la temporada, només 9 punts separen l’equip de la zona de promoció. Segons Ortega, el calendari que arriba ara és «assequible». Potser ara és el moment idoni per recuperar posicions i tornar a il·lusionar a l’afició.

Recomanacions personalitzades