Manuel Moliner posa en valor el paper clau de l’energia al Fòrum Empresarial de Sant Boi

El vicepresident d’Schneider Electric a Espanya, Manuel Moliner, ha destacat el paper fonamental de l’energia en la competitivitat de les empreses durant la seva ponència a la catorzena edició del Fòrum Empresarial de Sant Boi. 140 persones han assistit a l’acte celebrat a l’hotel FrontAir Congress.

Manuel Moliner ha estat el ponent de la catorzena edició del Fòrum Empresarial de Sant Boi // David Guerrero

Manuel Moliner ha estat el ponent de la catorzena edició del Fòrum Empresarial de Sant Boi // David Guerrero

En els propers 40 anys el món invertirà més en energia que en els últims 400 anys. Gran part del creixement del consum d’energia serà als països de fora de l’OCDE. A partir de dades com aquesta, Manuel Moliner, vicepresident de Schneider Electric a Espanya i expert en gestió de l’energia i en solucions d’eficiència energètica, ha posat en valor el paper de l’energia per a la competitivitat de les empreses en el present i en el futur.

Amb una ponència titulada «Competitivitat i eficiència: el paper clau de l’energia», Moliner ha plantejat el principal dilema al que s’ha de donar resposta en els propers 40 anys: «el consum d’energia es doblarà, alhora les emissions de CO2 a l’atmosfera s’hauran de reduir a la meitat i haurem de ser quatre vegades més eficients». Difícil equació d’eficiència energètica per a la que el vicepresident de Schneider creu que se li pot donar solució a través de la tecnologia.

Els dispositius intel·ligents i una bona gestió de l’explosió de dades que suposa el Big Data poden ajudar a reduir el consum d’energia i el cost d’aquesta. «El món és cada cop més smart, la tecnologia ens ajuda», ha valorat Manuel Moliner, destacant que l’urbanització, la industrialització i la digitalització són les tres grans megatendències que fan que el consum d’energia no deixi de créixer.

Per això, el ponent ha instat a intervenir com abans millor per incrementar l’eficiència de les empreses a través de la tecnologia però també propiciant un canvi d’hàbits col·lectiu. «L’eficiència energètica té molt de tecnologia però també de sentit comú», ha conclòs el vicepresident de Schneider Electric, la multinacional especialista en gestió de l’energia que compta amb un centre logístic de 33.000 metres quadrats a Sant Boi.

La catorzena edició del Fòrum Empresarial de Sant Boi s’ha celebrat a l’hotel FrontAir Congress. A aquesta trobada periòdica de l’Ajuntament amb l’empresariat local han assistit 140 persones, a les que l’alcaldessa Lluïsa Moret ha considerat «un col·lectiu estratègic per fer de Sant Boi una ciutat viva amb un important desenvolupament econòmic que sigui compatible amb la justícia social i amb la creació de llocs de treball dignes». Aquest ha estat el primer Fòrum Empresarial al que també ha assistit l’associació Sant Boi Empresarial, recentment creada per crear sinergies i oportunitats de negoci entre les empreses de la ciutat.

Recomanacions personalitzades