S’inaugura el nou temple de la parròquia Sant Antoni Maria Claret

La parròquia Sant Antoni Maria Claret estrena un gran edifici acabat de construir a la ronda Sant Ramon després de passar per diversos edificis provisionals. El disseny és obra dels arquitectes Jordi Coll i Joan Giribet. Té forma de peix i la teulada evoca la figura de dues mans en forma de pregària.

Entrada de la nova parròquia de

Entrada de la nova parròquia de Sant Antoni Maria Claret // Maria Roda

El nou espai de culte de la parròquia Sant Antoni Maria Claret es troba a la ronda Sant Ramon, 66-68, i va ser inaugurat el passat diumenge 26 d’octubre en un acte multitudinari. Mossèn Pere Rovira i mossèn Xavier Sobrevia defineixen la nova parròquia com un edifici “sense luxes però amb signes litúrgics i característiques estètiques interessants”. Per decidir el disseny es va fer una selecció d’entre tres dissenys i d’aquesta tria en sortí l’actual edifici, obra dels arquitectes Jordi Coll i Joan Giribet, reconeguts dins el sector ja que han treballat en altres edificis de culte com la Sagrada Família. El resultat és el primer temple construït sencer de nova planta en els 10 anys de vida de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat.

L’edifici contempla l’espai de culte i celebracions litúrgiques, així com la casa rectoral i diversos locals parroquials. Les seves formes plàstiques estàn plenes de significat en diversos detalls, com ara la planta del temple, en forma de peix, símbol de Jesucrist, o la teulada, que evoca la figura de dues mans unides en forma de pregària. És un propòsit que s’ha dut a terme gràcies a la implicació dels rectors i dels claretians, comptant també amb el recolzament del bisbat. Però la construcció és una gran despesa, i per això també s’han necessitat les aportacions voluntàries de molta gent.

Anys de peregrinatge

Al llarg dels anys, la Parròquia de Sant Antoni Maria Claret ha anat canviant la seva ubicació passant per locals provisionals. Primer estava situada a on ara es troba el col·legi Benviure, després als actuals locals parroquials i actualment es trobava al carrer Joan Pfaff. Per fi, des de diumenge 26 d’octubre té una adreça definitiva, un espai central al xamfrà entre el carrer Acàcies i la Ronda Sant Ramon.

Recomanacions personalitzades