Dos nous autobusos híbrids renoven la flota de les línies L96 i la L82

Les línies L96 (Castelldefels – Sant Boi) i L82 (Gavà – L’Hospitalet passant per Sant Boi) incorporen autobusos híbrids a la flota que presta el servei. Els nous vehicles formen part de més d’un centenar d’unitats que estan renovant els autobusos metropolitans per fer-los més sostenibles.

Els vehicles que s’han incorporat al servei són autobusos amb tecnologia híbrida dièsel elèctrica. Aquests motors permeten estalviar al voltant d’un 30% d’emissions i redueixen considerablement la contaminació acústica. Ja circulen per les línies interurbanes L96, que fa el recorregut entre el barri de Bellamar de Castelldefels i l’estació de Ferrocarrils de Sant Boi, i L82, que connecta Gavà amb L’Hospitalet passant per Sant Boi i altres municipis del Delta del Llobregat.

Els dos autobusos híbrids nous que presten servei a Sant Boi a les línies L96 i L82 de Mohn se sumen als set nous vehicles incorporats a la xarxa al juliol per l’empresa Oliveras. En aquest cas, els nous autobusos es van fer visibles a les línies SB1, L74 i L75. La línia SB1, la principal línia urbana de la ciutat, va introduir tres nous vehicles i la L74 i la L75, que connecten Sant Boi amb Cornellà, altres dos cadascuna d’elles.

Presentació de quatre dels vehicles híbrids incorporats a la flota d'autobusos que presta servei a Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

Presentació de quatre dels vehicles híbrids incorporats a la flota d’autobusos que presta servei a Sant Boi // Ajuntament de Sant Boi

En les properes setmanes també seran renovades les unitats de les línies L77 i L78 i, poc després, es presentarà un altre amb motor híbrid Euro6 per a les línies urbanes (SB2 i SB3). Finalment, al gener del 2015 entraran en circulació 3 vehicles híbrids també de motor Euro6 que funcionaran a les línies intermunicipals.

Pla de renovació metropolità

Tots ells formen part del total de 107 unitats que se substituiran a la flota metropolitana entre el 2014 i el 2015 com a part del Pla de Renovació de Material Mòbil 2013-2015 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 62 d’aquests nous vehicles més avançats tecnològicament i amb un funcionament més sostenible circularan pel Baix Llobregat. Està previst que entre el darrer trimestre d’aquest any i els primers mesos del 2015 s’incorporin vuit vehicles híbrids més a la xarxa d’autobusos interurbans del Baix Llobregat.

Durant la presentació dels nous vehicles feta a la plaça de l’Agricultura de Sant Boi, el vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Sant Boi, Antoni Poveda, va assegurar que «les renovacions de la flota d’autobús ajudaran a decantar viatgers cap al transport públic i a assolir una mobilitat més sostenible». Per la seva banda, l’alcaldessa Lluïsa Moret va recalcar que «per seguir millorant la qualitat de vida de la ciutadania s’han de seguir millorant aquest tipus de serveis».

Es calcula que els nous vehicles estaran en circulació entre 10 i 12 anys. Per tal que puguin utilitzar-se durant tant de temps estaran sotmesos als plans de manteniment de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquestes renovacions parcials de la flota es realitzen aproximadament cada quatre anys.

Recomanacions personalitzades