La companyia de teatre La Chinche de La Habana visita Sant Boi durant dues setmanes

La companyia de Teatre La Chinche de La Habana ha visitat Sant Boi per celebrar els 20 anys d’agermanament entre la ciutat i el municipi de Marianao a Cuba. Els membres del grup han realitzat tallers de teatre a més de 1.000 alumnes de les escoles santboianes.

La Chinche va representar l'obra Galàpago el passat dimecres 15 d'octubre // Ensenyament Solidari

La Chinche va representar l’obra Galàpago el passat dimecres 15 d’octubre // Ensenyament Solidari

La Chinche, una companyia de teatre que treballa amb nens i nenes de tota Cuba, ha estat durant 18 dies a Sant Boi per mostrar el seu treball i per impartir tallers a més de 1.000 alumnes de les escoles de la ciutat. A més de participar en el Barrejant, la festa de la solidaritat i la cooperació, han fet  la representació de l’obra “Galápago”, un cant al respecte al medi ambient i a les actituds solidàries.

Així mateix, han realitzat tallers a diferents escoles de Sant Boi. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració d’Ensenyament Solidari i el suport de l’Ajuntament de Sant Boi i l’Àrea Metropolitana de Barcelona fruit d’un conveni signat a l’estiu per fer visibles els 20 anys d’agermanament entre Sant Boi i la ciutat cubana. Des de l’ONG santboiana valoren molt positivament aquests dies de convivència i destaquen que la representació de l’obra Galápago «ha estat un èxit». 

L’obra Galápago es va representar dimarts 14 i dimecres 15 d’octubre a Santa Coloma de Cervelló amb uns 300 infants i a Can Massallera on han assistit uns 250 infants. És una faula per reviure utopies que tracta el tema de la contaminació ambiental i pretén incentivar en la cura i la preservació de la natura al públic infantil, des d’un discurs poètic i amb l’humor com a principal característica del espectacle. Aquesta obra està considerada un clàssic del teatre per a nens a Cuba i la companyia va voler que arribés també el missatge als nens catalans, ja que la problemàtica del medi ambient és global. «La millor crítica han estat els infants amb la seva atenció i les seves cares de satisfacció», han explicat els membres d’aquesta companyia cubana.

El teatre pont d’unió entre Catalunya i Cuba és una activitat liderada per Ensenyament Solidari en el marc del projecte «20 anys d’agermanaments, 20 anys de cooperació santboiana». L’objectiu del projecte és acostar la realitat de Cuba i facilitar espais d’intercanvi a través del teatre i d’aquí sorgeix la visita del grup juvenil de teatre La Chinche a Sant Boi del 2 al 19 d’octubre. Durant la seva estada, la companyia ha participat en moltes de les activitats del Barrejant a més de visitar també altres ciutats com Lleida, on han impartit també tallers sobre tècniques de teatre.

Recomanacions personalitzades