Més de 5.000 persones han participat al Barrejant’14, la trobada de la solidaritat de Sant Boi

Sant Boi ha celebrat del 3 al 5 d’octubre la 19è edició de la trobada solidària Barrejant, amb el lema «Construïm la Pau». Taules rodones amb activistes de primera línia com Chema Caballero, Caddy Adzuba i Txema Urquijo s’han combinat amb activitats més populars com el concert de Las Migas i activitats infantils.

Els santboians han sortit a gaudir del barrejant durant els 3 dies. // Maria Roda

Els santboians han omplert la plaça Teresa Valls i Diví els 3 dies del Barrejant // Maria Roda

El Barrejant d’aquest any, dedicat a reflexionar envers la construcció de la pau, ha comptat amb la presència de 6 activistes per la pau de diferents països que visiten, fins dissabte 11, municipis de Catalunya en el marc del programa Ciutats Constructores de Pau. L’Ajuntament de Sant Boi que lidera aquest projecte, ha aprofitat la presència d’aquests activistes per combinar la part de reflexió amb la lúdica al Barrejant.

Així, el Barrejant’14 ha aportat taules rodones de gran interès com la inaugural, que va seure a Can Massallera al palestí Issa Amro i l’israelià Meir Margalit junts per debatre sobre el conflicte entre els seus països. Dissabte, a L’Olivera, l’extremeny Chema Caballero va apropar la història de nens soldats als santboians en una tertúlia molt propera i en la que Caballero no es va estar de respondre res. També aquella mateixa tarda, el Congo, el País Basc i Colòmbia van estar representants en les experiències de resistència no violenta explicats per Caddy Adzuba, Txema Urquijo y Diego Quiroga, respectivament.

Pel que fa a la part lúdica, les activitats més populars han estat el concert de Las Migas, realitzat a la plaça Teresa Valls i Diví la nit del dissabte, i l’espectacle de foc. Les activitats infantils també van tenir una gran acollida, amb un color especial el diumenge al matí, quan alumnes de la majoria d’escoles de la ciutat van apropar-se a la plaça per veure el resultat de l’activitat «Posem cara a la pau», organitzada per l’ONG Ensenyament Solidari.

La regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martínez Vélez, assegura que s’han assolit els objectius del Barrejant: «Hem fet una crida a la solidaritat, la reflexió i l’activisme a través de diverses activitats que van des de la música fins a les activitats de reflexió i debat passant pel teatre i la gastronomia». Martinez destaca l’importància d’haver pogut entendre millor les arrels i causes profundes d’alguns conflictes d’arreu del món i agraeix als activistes l’oportunitat de poder escoltar les seves opcions de actuar de manera no-violenta dins el conflicte, valorant molt positivament el missatge transmès a la ciutadania.

Recomanacions personalitzades