Sis activistes per la Pau visitaran durant els propers dies Sant Boi i altres ciutats de l’entorn

Els activistes visitaran fins a l’11 d’octubre diferents municipis de Barcelona per a conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la lluita per a la construcció de la pau i els drets humans. Sant Boi és la ciutat que impulsa el projecte i acull als activistes.

Cartell el projecte 'Ciutats Constructores de Pau' organitzat per l'Ajuntament de Sant Boi.

Cartell del projecte ‘Ciutats Constructores de Pau’ organitzat per l’Ajuntament de Sant Boi

Sota el nom de “Ciutats Constructores de Pau”, un total de tretze municipis participen en aquest projecte impulsat per Sant Boi de Llobregat a fi de donar a conèixer la tasca de diferents activistes per la pau, mostrar la seva solidaritat i a la vegada donar suport a la feina que sovint realitzen posant en perill la seva seguretat personal.

El projecte compta enguany amb la participació de la Caddy Adzuba, periodista congolesa i activista per la pau i els drets de les dones, recentment guardonada amb el premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia 2014, perseguida per la seva denúncia a la violència que s’exerceix contra les dones, a la utilització de nens i nenes com a soldats i a la defensa de la llibertat d’expressió. També hi serà l’Issa Amro, membre de diverses organitzacions d’acció no violenta per treballar contra la ocupació israeliana a Hebron. Ambdós sota amenaça, per les seves activitats en els seus respectius països.

La delegació també inclou a Meir Margalit, investigador de la comunitat jueva a Palestina i un dels fundadors de l’organització Comitè Israelià contra la Demolició de Cases; Diego Quiroga Bonilla, membre de l’associació colombiana Acción Colectiva de Objetores y Objetoras de Conciencia, una organització formada per joves, homes i dones, que tenen en comú la lluita pel respecte de la llibertat de consciència i el dret a rebutjar la participació directa i indirecta en qualsevol exèrcit militar i en la guerra; Chema Caballero, ex missioner Javerià, que va dirigir un programa de rehabilitació de menors soldats a Sierra Leona; i Txema Urkijo, que va ser portaveu de la coordinadora pacifista Gesto por La Paz, director de Drets Humans i assessor de la Direcció de Víctimes al Departament de Justícia del Govern Basc.

Caddy Adzuba, periodista congolesa, va rebre fa un mes el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia.

Caddy Adzuba, periodista congolesa, va rebre fa un mes el Premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia

Els sis activistes participaran en diferents activitats com xerrades i col·loquis als tretze municipis. A més, seran rebuts al més alt nivell al Parlament de Catalunya i a la Diputació de Barcelona, i es reuniran amb diferents organismes de defensa dels drets humans a casa nostra com el Síndic de Greuges de Catalunya, el fòrum de síndics, síndiques i defensors locals i la lafede.cat – Organitzacions per a la Justícia Global (antiga Federació Catalana d’ONG per la Pau els Drets Humans i Desenvolupament).

La visita s’emmarca dins d’un projecte comú de tretze municipis de la província de Barcelona liderat per l’ajuntament de Sant Boi. La intenció final és fomentar l’intercanvi d’experiències entre activistes de diferents llocs del món, donar a conèixer les arrels, la situació i els efectes dels conflictes armats generen al món amb l’objectiu d’enfortir la promoció i la defensa de la pau i els drets humans entre la ciutadania de les ciutats participants.

La resta de municipis participants són Barberà del Vallès, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Vicenç dels Horts, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Terrassa, Esplugues de Llobregat, Molins de Rei i Viladecans. El projecte també compta amb la col·laboració de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’Institut de Drets Humans de Catalunya i el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Diputació de Barcelona, Casa Amèrica de Catalunya, el Institut Català Internacional per la Pau i Transports Metropolitans de Barcelona.

Aquest projecte dóna continuació al projecte “Ciutats Defensores de Drets Humans” realitzat l’any passat, quan van visitar deu municipis de Barcelonaon vuit destacats defensors de drets humans (Estela de Carlotto, Buscarita Roa, James Torh, Maria Doris Rivera, Marco Antonio Arana, Alma Masic i Idagja Lachgar).

Recomanacions personalitzades