Més de 600 santboians demanen votar el 9N omplint la Plaça de l’Ajuntament

La pluja ha donat una treva just a l’hora de la concentració ciutadana contra la suspensió de la consulta per part del Tribunal Constitucional. Més de mig miler de ciutadans han reivindicat poder votar el 9 de novembre amb el groc com a color majoritari a la concentració.

Passades les set de la tarda encara arribava molta gent a la plaça de l'Ajuntament de Sant Boi // Maria Roda

Passades les set de la tarda encara arribava molta gent a la plaça de l’Ajuntament de Sant Boi // Maria Roda

Després que el ple municipal del passat dilluns votés en contra de la moció en suport a la consulta del 9N, centenars de santboians han sortit al carrer a demostrar que la decisió del consistori no es correspon amb la voluntat d’una part de la ciutadania. La pluja no ha estat un impediment perquè la Plaça de l’Ajuntament s’hagi omplert de ciutadans que volien protestar contra la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la consulta del 9-N. Convocats per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, i amb el suport dels partits proconsulta (CiU, ICV, ERC i CUP), uns 600 santboians s’han trobat davant el consistori tot lluint estelades, vestint de groc i cridant consignes a favor de la consulta del 9 de novembre.

Com a la resta de pobles i ciutats de tot el país, s’ha llegit un manifest unitari i s’ha cantat l’himne català, ‘Els Segadors’. En la lectura del manifest, la coordinadora de la plataforma Sant Boi Decideix Independència, Lourdes Escardívol, ha reivindicat que «votar és democràcia», ha advertit que la campanya del SÍ-Sí no s’atura i ha insistit «el 9-N votarem i guanyarem».  Després de recordar que la consulta té el suport majoritari de la ciutadania, del Parlament i dels municipis, Escardívol ha donat per iniciada «la campanya política més gran que s’ha fet mai a Europa».

Aprofitant les moltes persones que s’han apropat a donar suport a la consulta, els representants de la campanya Ara és l’hora han fet un crida per «sumar més voluntaris per arribar a totes les llars de la nostra ciutat». Calculen que necessiten gairebé un miler de voluntaris per fer una campanya porta a porta a Sant Boi. Abans de donar per finalitzada la concentració, Lourdes Escardívol megàfon en mà ha volgut agrair «l’unitat dels representants locals de CiU, ERC, la CUP, ICV-EUiA, SI i NEC en aquest moment històric».

Mitja hora després de l’inici de l’acte, un grup de 30 persones han marxat junts cap a l’estació de Ferrocarrils per enganxar els primers cartells grocs, acte simbòlic que ha donat el tret de sortida a la campanya de la Taca Groga.

Recomanacions personalitzades