L’ANC i Òmnium busquen 870 voluntaris santboians

El moviment Ara és l’Hora, impulsat per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, busca voluntaris per fer una enquesta porta a porta a la ciutat amb l’objectiu de convèncer a la ciutadania que voti Sí-Sí a la consulta del 9 de novembre. També plantegen estendre el color groc com a referent del moviment independentista.

Més de 50 persones van assistir a la presentació de la segona fase de la campanya 'Ara és l'Hora'. // Maria Roda

A la presentació de la segona fase de la campanya ‘Ara és l’Hora’ es va fer una crida a la participació de tots els santboians . // Maria Roda

Davant una seixantena de persones, entre les quals estaven representants de partits polítics com CiU, ERC, la CUP, NEC i SI, Lourdes Escardívol, coordinadora del col·lectiu Sant Boi Decideix Independència, va presentar la segona fase de la campanya Ara és l’Hora, que havia de començar el 4 d’octubre. «Si el Tribunal Constitucional suspèn la consulta, la resposta serà avançar-la aquella mateixa tarda» va aclarir Escardívol només començar l’acte celebrat al Hotel d’Entitats de Sant Boi i, per tant, ja s’ha activat avui mateix.

Les dues potes principals d’aquesta segona fase és el que anomenen Gigaenquesta i la Taca Groga. És per això que el primer pas és la recerca de 100.000 voluntaris per dur a terme un porta a porta en què «no s’intentarà convèncer ningú, si no escoltar i fer una breu enquesta de sis preguntes», responen davant els dubtes d’alguna gent del públic. A Sant Boi s’ha calculat que es necessiten uns 870 voluntaris per cobrir tots els torns, i segons les últimes dades de moment s’han apuntat poc més d’un centenar.

El porta a porta es farà durant tota la campanya, però es focalitzarà en 5 moments: una prova pilot l’1 d’octubre a Martorell, tres jornades intensives els dissabtes 4, 11 i 18 d’octubre en diversos llocs, amb especial interès en aquelles ciutats o pobles on es pensa que hi pot haver més indecisos o rebuig cap a la independència com són Badalona, L’Hospitalet de Llobregat i el mateix Sant Boi. Tot plegat acabarà amb un acte final a Barcelona el 25 d’octubre, amb horaris encara a confirmar, ja que a les 6 de la tarda d’aquell dia es disputa un Madrid-Barça de Lliga.

D’altra banda, la Taca Groga és una acció destinada a visualitzar a través del color triat, el groc, la campanya pel vot a favor del SÍSÍ. S’intentarà que la Taca Groga sigui omnipresent fins al 9 de novembre a tots els racons del país. «Busquem creativitat i noves idees perquè la taca no siguin només els cartells grocs que l’ANC i Òmnium ja tenen preparats», demana la coordinadora santboiana.

Recomanacions personalitzades