«Gent de Sant Boi» presenta la seva candidatura a les properes eleccions municipals

La CUP encapçala una nova candidatura a nivell local que es presentarà a les properes eleccions municipals sota el nom de «Gent de Sant Boi». El seu objectiu és «portar les lluites socials a l’Ajuntament» i fer servir uns mecanismes de presa de decisió participatius.

Infografia amb les primeres propostes de la candidatura rupturista Gent de Sant Boi

Infografia amb les primeres propostes de la candidatura rupturista Gent de Sant Boi

Gent de Sant Boi és «una candidatura municipal assembleària i horitzontal que té com a objectiu la supressió de l’actual sistema econòmic i el foment de la participació dels ciutadans de Sant Boi en el procés de deliberació i de presa de decisions polítiques municipals sota els principis de la radicalitat democràtica». Així es defineix aquesta nova proposta d’unitat popular, encapçalada per la CUP de Sant Boi, i a la qual s’han sumat ja col·lectius com Arran, Procés Constituent, Joves Comunistes així com persones a títol individual que provenen d’altres moviments socials santboians com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i l’Assemblea d’Aturats de Sant Boi.

«Per evitar caure en la dinàmica dels partits tradicionals de romandre en el poder massa temps hem establert uns mecanismes que tothom que vulgui participar a la candidatura ha d’acceptar», explica una de les membres de Gent de Sant Boi,  Magda Álvarez, a dSantBoi. En el seu manifest, tenen el que ells anomenen «punts de radicalitat democràtica», que són elements i mecanismes per evitar que Gent de sant Boi «sigui un lloc on l’aspirant a polític de torn pugui fer carrera ja que la política ha de ser un producte col·lectiu», afirma un altre membre de la nova formació política, Joan Domènech.

Implicació i rotació

L’objectiu final de Gent de Sant Boi és el control i la gestió de la institució municipal així com del sistema productiu per part de la ciutadania. Una d’aquestes propostes és que en el cas de obtenir regidors, «aquests no ocupin el seient més d’un any ja que per nosaltres les decisions les ha de prendre l’assemblea», explica Domènech. En quant al sou, la postura definitiva s’està acabant de decidir en assemblea però la seva intenció és «que cobrin un sou just i ètic per les hores de feina que desenvolupin».

Gent de Sant Boi no dubta en respondre que ells es presenten a les eleccions municipals de maig de 2015 per guanyar-les. Conscients de la gran desafecció política existent, volen captar el vot de tota aquesta gent: «Volem que molta gent formi part del projecte, que s’impliqui més enllà del vot», destaca Domènech. En la següent legislatura, la nova candidatura no té intenció d’establir cap pacte de govern a no ser que sigui la llista més votada. En qualsevol altre cas, optaran per fer oposició activa.

La presentació oficial de la candidatura s’ha fet aquest dissabte al Casal de Barri Ciutat Cooperativa. A més dels portaveus de Gent de Sant Boi, han participat Vidal Aragonés de l’Alternativa d’Esquerres de Cornellà i Aitor Blanc de Gent de Gramenet.

Recomanacions personalitzades