121 persones seran contractades per empreses de Sant Boi amb el suport econòmic de l’Ajuntament

59 empreses han presentat sol·licituds per adherir-se al programa de suport a la contractació de persones aturades. L’Ajuntament subvencionarà fins a la meitat del sou de 121 contractats per empreses de Sant Boi. La majoria de contractacions són fetes per petites empreses del sector serveis.

Un treballador a una empresa de Sant Boi en una imatge d'arxiu // Ajuntament de Sant Boi

Un treballador a una empresa de Sant Boi en una imatge d’arxiu // Ajuntament de Sant Boi

El programa per incentivar la contractació de persones aturades -amb la convocatòria oberta durant el mes passat– ha obtingut una molt bona resposta per part del món empresarial de Sant Boi. Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, 59 empreses s’han adherit al programa de subvencions per fer contractacions.

En total, 121 persones que estaven a l’atur obtindran un contracte laboral que serà subvencionat en part per l’Ajuntament. Els fons destinats pel consistori són un percentatge variable del cost de cada salari, amb un màxim del 50%. L’Ajuntament inverteix 630.000 euros en aquest ajut, mentre que les 59 empreses que s’han presentat a la convocatòria destinaran globalment 1.350.000 euros. Entre uns i altres, es mouran 2 milions d’euros en salaris pels nous contractats.

Petites empreses del sector serveis

Segons dades aportades per l’Ajuntament, entre les 59 empreses que s’han sumat a aquesta convocatòria predominen les petites empreses: 33 de les 59 beneficiades tenen menys de 10 treballadors. També hi ha mitjanes empreses, concretament 18 d’entre 10 i 50 treballadors i 8 companyies amb més de 50 treballadors.

Pel que fa als sectors professionals, predominen les empreses de serveis (26 d’elles ho són), seguides del sector comerç (10 empreses), la restauració (8), la construcció (6) i la fabricació (4). També han aprofitat la subvenció 5 entitats santboianes. L’Ajuntament destaca que «el principal tret diferenciador d’aquest programa respecte a altres iniciatives d’ocupació és l’efecte multiplicador que l’aportació de fons públics tindrà en el sector privat». 

3 de cada 4 són a jornada completa

En quant al tipus de contractes, el 65% tindran una durada de 12 mesos o més i el 74% seran a jornada completa. De fet, les bases de la convocatòria prioritzaven les propostes de contractació de llarga durada i jornada completa, adoptant precaucions jurídiques per evitar usos indeguts de les ajudes públiques. Els contractes han de ser com a mínim de sis mesos i de 20 hores setmanals, segons indicava la convocatòria.

El programa de suport a la contractació està gestionat per l’empresa municipal Coressa, des d’on s’han fet sessions informatives a les empreses, atencions personalitzades i sessions específiques adreçades a assessories i gestories del municipi per donar-li la difusió corresponent i tramitar correctament aquest ajut.

Les subvencions també s’han atorgat seguint un sistema de puntuació que tenia en compte la situació de la persona contractada prioritzant les circumstàncies de dificultat com, per exemple, tenir càrregues familiars, no rebre cap prestació per desocupació i formar part d’una família monoparental, nombrosa o amb baix nivells d’ingressos. Des del consistori creuen que «les persones beneficiàries del programa tindran a priori més expectatives de continuar tenint feina un cop finalitzat el contracte» ja que hauran viscut una experiència de treball en el mercat laboral ordinari.

Recomanacions personalitzades