Sant Boi acull el Campionat d’Europa Cadet de Pentatló Modern

La ciutat és la seu d’un esdeveniment esportiu on participen 113 esportistes de 16 països diferents entre el dijous 31 de juliol i el diumenge 3 d’agost. El pentatleta santboià Joaquim Pastor participa amb la selecció espanyola.

D'esquerra a dreta: Carles Lerin, Lluïsa Moret i Joan Gispert // Ajuntament de Sant Boi

D’esquerra a dreta: Carles Lerin, Lluïsa Moret i Joan Gispert // Ajuntament de Sant Boi

Sant Boi és la seu d’un esdeveniment esportiu de caire internacional, el Campionat d’Europa Cadet de Pentatló Modern, que es disputarà entre el 31 de juliol i el 3 d’agost. Hi participen 15 seleccions nacionals de tota Europa i la d’Egipte com a convidada, reunint un total de 113 esportistes i 45 delegats i tècnics. Entre els participants amb la selecció espanyola hi ha el santboià Joaquim Pastor, qui estarà acompanyat en el combinat espanyol per Marc Troya, Cristian Chamizo i Nil Rutllan.

Dijous al matí es faran les proves de natació a la piscina del Prat de Llobregat i a la tarda hi haurà un acte inaugural que serà el dijous a les sis de la tarda al parc de la Muntanyeta. En ell hi haurà una mostra de cultura popular davant els assistents al campionat. Les proves a Sant Boi es disputaran entre divendres i diumenge.

La presentació del campionat, feta a les instal·lacions del FC Santboià, ha comptat amb la presència de l’alcaldesa Lluïsa Moret, el secretari general d’Esports de la Generalitat de Catalunya, Ivan Tibau, del pentatleta olímpic a Barcelona 92 Carles Lerin i de Joan Gispert, classificat entre els 24 primers a l’olimpiada juvenil de Nankin.

La Federació Catalana de pentatló porta anys organitzant a Sant Boi una prova de d’aquesta disciplina de caire internacional per categories juvenil i cadet. De fet, la disputada a la ciutat, és considerada com a puntuable per al rànquing internacional estant reconeguda per la Unió Internacional de Pentatló Modern. L’experiència santboiana en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments ha estat vital en l’elecció de la candidatura per al campionat europeu. El Prat de Llobregat serà la subseu acollint les proves relacionades amb la natació.

Recomanacions personalitzades