L’Ajuntament fa un reconeixement als millors esportistes de la temporada

Un total de 33 equips i 84 esportistes de la ciutat han assolit èxit rellevants aquesta temporada. 700 persones s’han reunit al Parc de la Muntanyeta per presenciar l’acte de reconeixement anual, conduit aquest cop pel periodista Jordi Robirosa. 

La regidora d'Esports, María Antonia Barragán, l'alcaldessa, Lluïsa Moret i el periodista Jordi Robirosa durant l'acte // Ajuntament de Sant Boi

La regidora d’Esports, María Antonia Barragán, l’alcaldessa, Lluïsa Moret i el periodista Jordi Robirosa durant l’acte // Ajuntament de Sant Boi

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha organitzat un acte de reconeixement als millors esportistes de la ciutat al Parc de la Muntanyeta. Presentat pel periodista de Televisió de Catalunya, Jordi Robirosa, la tarda del 2 de juliol s’ha premiat a un total de 33 equips i 84 esportistes que han destacat durant la temporada 2013-14. 700 persones han assistit a una festa que clou la temporada esportiva santboiana.

Pel que fa als premis individuals, s’han destacat actuacions com la de la campiona d’Espanya de pentatló modern, Marta García-Miquel, la setena victòria consecutiva de Pau Dorca al campionat d’Espanya de treck, la participació al Campionat del Món Juvenil d’Atletisme en la prova de 400 metres tanques de Javier Delgado Osorio, la classificació per a l’Olimpíada júnior de gimnàstica de Javier Hinojosa o la doble victòria als 50 metres esquena i als 100 metres esquena de Souhaib Essabban Saban al Campionat d’Espanya de natació adaptada en categoria júnior.

D’altra banda, Joana Ros ha estat subcampiona d’Espanya sots-10 d’escacs i Rubén López, campió de la Copa d’Espanya sènior de gimnàstica. Pau Lana ha aconseguit situar-se segon en el rànking estatal dels 100 metres braça en categoria aleví, Marc Quílez ha aconseguit el subcampionat d’Espanya júnior amb la selecció catalana de pàdel, Judith Corachán ha quedat subcampiona d’Espanya absoluta en triatló de mitja distància i Mari Carmen Sequedo ha aconseguit classificar-se, amb la selecció espanyola, per jugar el Mundial femení de rugbi.

Molt destacables també són les victòries al Campionat d’Espanya de pentatló modern de Joaquim Pastor (cadet), Ainhoa Escolano (aleví) i Oriol Rutllan (aleví) i el subcampionat d’Espanya de duatló cros de Montse Cinca en la categoria de veterans (45-49 anys).

Premis per equips

Per equips el Club de Beisbol i Softbol Sant Boi ha estat premiat per ser campió d’Espanya en categoria aleví mixte i en categoria cadet femenina i per haver aconseguit el subcampionat de softbol juvenil femení. El Club Gimàstic Sant Boi ha rebut el reconeixement per fer-se amb la Copa d’Espanya en les categories sènior i benjamí. La Unió Esportiva Santboiana, per la seva banda, ha guanyat el Campionat d’Espanya juvenil de rugbi i ha quedat segona en categoria cadet. També el sènior femení del Club Petanca Sant Boi ha guanyat el Campionat d’Espanya.

Iniciatives amb valors

Durant l’acte també s’ha fet un reconeixement a la tasca de diverses entitats que, a partir de les seves activitats, difonen els valors que acompanyen la pràctica esportiva. Un exemple és el Consell Esportiu del Baix Llobregat pel Programa Juga Verd Play, que aporta un gran valor educatiu a les competicions escolars.

Altres premiats han estat la Fundació Marianao pel Programa Vente Pa’Ka i els seus valors d’integració. El Club Petanca Unión Casablanca, Tots som Santboians i l’AE Club Natació Sant Boi han estat reconeguts per promocionar l’esport entre les persones amb discapacitat, el Futbol Club Santboià i el Centre Recreatiu Ciutat Cooperativa per fomentar l’esport femení i el Club Escacs Sant Boi per projectar la imatge de la ciutat a nivell internacional.

Recomanacions personalitzades