Sant Boi serà subseu de la quarta edició del Congrés de les Dones del Baix Llobregat

La quarta edició del Congrés de Dones del Baix Llobregat es celebrarà a mitjans de novembre a Gavà centrat en les diferències entre homes i dones en l’àmbit laboral i social. Sant Boi és una de les subseus de l’esdeveniment i acollirà un acte sobre nous models econòmics socials.

Les set alcaldesses del Baix Llobregat, entre elles la de Sant Boi, han participat a la presentació del Congrés // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Les set alcaldesses del Baix Llobregat, entre elles la de Sant Boi, han participat a la presentació del Congrés // Consell Comarcal del Baix Llobregat

El quart Congrés de Dones del Baix Llobregat s’ha presentat amb el lema «Les dones com a agents del canvi social i econòmic». Els organitzadors destaquen la necessitat d’una trobada d’aquestes característiques davant les conseqüències socials i econòmiques de la crisi i la manca de lideratge de les institucions en matèria de gènere.

La intenció del Congrés és reflexionar sobre temes com l’emprenedoria femenina, les noves organitzacions del temps del treball, el lideratge de les dones en els moviments socials o la feminització de la pobresa, entre altres. Es celebrarà els dies 14 i 15 novembre a l’Espai Maragall de Gavà, però també comptarà amb subseus que acolliran actes previs.

En el cas de Sant Boi, que ja va acollir la primera edició del Congrés l’any 2002, es celebrarà un acte sota el títol «Nous models: economia social i productiva» en una data i un lloc encara per determinar. Begues, Cornellà, Castelldefels, Corbera, Esplugues, El Prat, Sant Feliu i Sant Joan Despí són altres de les subseus del Congrés. L’objectiu principal és que el debat precongressual arribi a tots els racons de la comarca, i que totes les persones i entitats tinguin l’oportunitat d’expressar les seves opinions i propostes respecte al canvi social i econòmic liderat per les dones.

Amb el debat previ i del Congrés en si mateix es vol posar de relleu fets com per exemple que la taxa d’atur a la comarca entre les dones és del 17,7% mentre que entre els homes és del 14,9%. També estaran sobre la taula les diferències salarials: les dones perceben de mitjana un salari un 34,7% inferior al dels homes i quan exerceixen un càrrec directiu el salari és un 27% inferior al dels homes.

Set alcaldesses

Set municipis del Baix Llobregat tenen alcaldessa al capdavant del seu consistori. Sant Boi de Llobregat és un d’ells des de fa poc més d’un mes. Completen el cartell Pilar Díaz d’Esplugues, Raquel Sánchez de Gavà, Eva Martínez de Vallirana, Rosa Boladeras de Corbera, Maria Soler d’Abrera i Mercè Esteve de Begues.Totes elles s’han reunit a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat per presentar el Congrés de les Dones.

Mercè Esteve (Begues),  Maria Soler (Abrera),  Rosa Boladeras  (Corbera), Pilar Díaz (Esplugues),  Lluïsa Moret (Sant Boi),  Raquel Sánchez (Gavà) i   Eva Martínez (Vallirana) // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Mercè Esteve (Begues), Maria Soler (Abrera), Rosa Boladeras (Corbera), Pilar Díaz (Esplugues), Lluïsa Moret (Sant Boi), Raquel Sánchez (Gavà) i Eva Martínez (Vallirana) // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Durant la presentació, l’alcaldessa Lluïsa Moret ha afirmat que «malgrat que les dones encapçalen avui dia la major part dels moviments socials, encara estan absents del lideratge econòmic i empresarial». L’alcaldessa de Sant Boi, que va fer un discurs de marcat to feminista al assumir l’alcaldia, també ha recordat les revindicacions històriques de les dones que han fet possibles a la comarca serveis bàsics com els centres de planificació familiar.

Recomanacions personalitzades