La UE Santboiana certifica l’ascens a la Divisió d’Honor B Femenina

El sènior femení del degà guanya la final de la promoció contra Jabatas de Móstoles, en un gran ambient al Baldiri Aleu, i puja a una categoria estatal per primera vegada en la seva història (21-17).

El sènior femení celebra l’ascens // Jordi Elías – UE Santboiana

La UE Santboiana ha aconseguit un ascens històric i és nou equip de la Divisió d’Honor B Femenina. El sènior femení ha guanyat la final de la promoció (21-17) contra Jabatas de Móstoles al Baldiri Aleu i ha pujat de categoria en un gran ambient de rugbi.

El degà s’ha situat per davant en els primers deu minuts amb una marca de Núria Jou transformada per Ona Monés. La Santboiana ha ampliat l’avantatge pocs instants després a partir de l’assaig de Monés passat a pals per ella mateixa (14-0). El conjunt madrileny ha retallat la distància a la mitja hora de partit mitjançant una marca de Marta Cardiel, que no s’ha transformat. L’equip de Móstoles ha tingut l’ocasió de reduïr més la diferència al marcador, en una acció on ha fallat a l’hora d’assajar. 14-5 al descans.

A la represa, Jabatas s’ha col·locat a només dos punts de la Santboiana quan Inés Paterna ha aconseguit la marca i Arancha Leotte ha fet la transformació. El club del sud de Madrid ha intentat la remuntada, però el degà ha resistit fins que el segon assaig de Núria Jou transformat per Ona Monés ha tornat a obrir una escletxa important al marcador (21-12). Les visitants han situat el 21-17 definitiu amb una nova marca de Cardiel, no transformada, en els darrers instants.

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, ha estat una de les autoritats locals presents a la final de la promoció d’ascens al Baldiri Aleu.

Temporada històrica

Després d’aquest èxit, l’equip jugarà a la segona categoria del rugbi femení estatal per primera vegada en la seva història. Gran temporada del degà, que s’ha proclamat campió de la Divisió d’Honor Catalana i ha passat tres eliminatòries de la promoció d’ascens. El somni s’ha fet realitat.

Recomanacions personalitzades