Dos detinguts a Sant Boi per causar danys durant la invasió al camp de l’Espanyol en la celebració del títol de lliga del FC Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Sant Boi a dues persones relacionades amb els incidents que es van produir el passat 14 de maig després de finalitzar el partit entre l’Espanyol i el FC Barcelona disputat a Cornellà.

Imatge de recurs dels Mossos d’Esquadra // Mossos d’Esquadra – Arxiu

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dijous a dues persones a Sant Boi de Llobregat relacionades amb els incidents i les destrosses produïdes al camp de l’Espanyol el passat 14 de maig. Els incidents es van desenvolupar en finalitzar el derbi català entre el RCD Espanyol i el FC Barcelona, quan l’equip blaugrana es va proclamar campió de lliga i va celebrar el títol a l’estadi de Cornellà.

En total els Mossos d’Esquadra han detingut a sis persones relacionades amb els fets, tots homes d’entre 23 i 46 anys, des quals dos han estat detinguts a Sant Boi. La resta han estat arrestats a Sant Joan Despí, Lliçà de Vall, Barcelona i Sant Cugat del Vallès. Segons informen fonts de Mossos d’Esquadra, cap dels detinguts té antecedents i no es descarta que es produeixin més detencions en les properes setmanes. 

Danys a les instal·lacions de l’estadi de més de 32.000 euros

Els fets es van desenvolupar a  la finalització del partit, quan un centenar d’aficionats del sector més radical de l’Espanyol, la majoria d’ells tapats amb passamuntanyes, van saltar al camp per impedir la celebració dels jugadors del Barça provocant danys a les instal·lacions esportives i a una càmera de televisió d’un periodista que estava gravant els incidents.

Segons avancen els Mossos d’Esquadra, la invasió al camp es va produir des del sector del gol nord, on està ubicada la grada d’animació de l’equip local. En aquest sentit, apunten que no totes les persones que van saltar a la gespa provenien de la grada d’animació, però sí que afirmen van ser aquests els van incitar a la resta d’aficionats a saltar al camp per aturar la celebració blaugrana. De fet, es van provocar una sèrie de danys intencionats a les instal·lacions del RCDE STADIUM que ascendeixen a un valor aproximat de més de 32.000 euros.

A hores d’ara la investigació encara continua oberta i els cossos policials no descarten que es puguin produir pròximament més detencions. De fet, els Mossos d’Esquadra, també han iniciat uns 50 procediments administratius contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport a altres persones que van saltar al camp, però que no van provocar danys.

Recomanacions personalitzades