El parc de la Muntanyeta estrena un àrea per a gossos i millores en l’accessibilitat

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha invertit més de 360mil euros en la millora de l’àrea verda. Entre d’altres, s’ha augmentat la il·luminació i s’han creat cunetes per recollir l’aigua de la pluja.

Situació actual del parc de la Muntanyeta // AMB

Després d’uns mesos sense estar totalment operatiu, el parc de la Muntanyeta torna al 100% de les seves capacitats. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha invertit un total de 360.391,20 euros en la millora del parc i de les seves instal·lacions. L’objectiu de la institució ha estat, com també als parcs de Can Zam (Santa Coloma de Gramenet) i del Besòs (Sant Adrià de Besòs), la millora de l’accessibilitat i la flexibilització de nous usos.

Així, s’ha creat una nova àrea per a gossos al costat de la que ja hi era al carrer de la Muntanyeta. S’ha instal·lat una tanca perimetral i una zona d’estada a l’interior, amb bancs, paperera i font. A més, s’han fet cunetes i petites motes per evitar l’erosió del terreny i millorar d’aquesta manera la recollida d’aigua de la pluja.

Més pavimentació per millorar l’accessibilitat

La pavimentació ha estat altre dels eixos principals de la reforma al parc com a mètode de millora de l’accessibilitat. En primer lloc, s’ha finalitzat la reforma parcial a l’àrea recreativa del carrer de Baldiri Aleu del 2020, amb la pavimentació de formigó tintat de color vermell i gris. S’ha traslladat i s’ha substituït també la font de les pistes de bàsquet i s’ha col·locat mobiliari prop de l’àrea de jocs infantils.

En la mateixa línia, els bancs existents a l’espai entre la plaça de l’Agricultura i l’Escola Barrufet s’han dotat d’una plataforma pavimentada. Quant al vessant sud de la pineda, s’han condicionat diversos corriols que donen continuïtat al passeig de les palmeres i al camí lateral de la biblioteca fins als miradors. Aquests camins s’han remarcat amb els accessos pavimentats i amb travesses de fusta. A més, per facilitar l’accés al punt amb més pendent, s’hi ha instal·lat una escala de fusta.

Per acabar, al carrer entre el mercat de la Muntanyeta i el pàrquing s’ha millorat la visibilitat de la zona reduint-hi la massa vegetal. Igualment, s’ha modificat el parterre ubicat en paral·lel al mercat. La plantació d’arbres al talús que limita amb el pàrquing i la col·locació de lluminàries de 4,5 metres d’alçada han estat les actuacions principals.

Recomanacions personalitzades