L’Aplec de Sant Ramon marca la fi de l’estiu a Sant Boi

La tradicional trobada a l’ermita arriba a la seva 86a edició el diumenge 3 de setembre amb un petit programa d’actes molt més reduït que abans de la pandèmia.

Imatge d’arxiu de l’aplec de Sant Ramon // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

L’estiu no s’acaba a Sant Boi de Llobregat fins que no té lloc l’Aplec de Sant Ramon. Aquesta tradicional trobada popular al cim del Montbaig entre els municipis de Sant Boi, Viladecans i Sant Climent de Llobregat arriba a la seva 86a edició el diumenge 3 de setembre.

Sense un gran desplegament d’atractius que havien arribat a ocupar tot el cap de setmana ni Cursa de Sant Ramon, com acostumava a passar fins abans de la pandèmia, s’han programat un petit conjunt d’activitats per celebrar la tradicional missa i una petita mostra de cultura tradicional i natura.

La jornada s’iniciarà a les 8.30  del matí amb la pujada a peu a l’ermita des de l’aparcament de Can Xixol, ubicat al barri de Marianao. Fins al migdia hi haurà diverses activitats que començarà a les 9.30 amb el ball de bastons a càrrec de l’associació cultural l’Empelt.

L’acte oficial, amb el corresponent pregó, tindrà lloc a les deu del matí i tot seguit s’oficiarà la corresponent missa. Posteriorment, actuaran els castellers de Viladecans, hi haurà ball de cireraires de Sant Climent. En paral·lel, al llarg de tot el matí, es faran tallers de cosmètica natural per al públic familiar i tastos de natura.

Restriccions de mobilitat

Des de les set del matí fins a les dues del migdia els vehicles de motor no podran circular pel camí de l’ermita. És una mesura per garantir la seguretat de les persones participants que pugin i baixin de la muntanya tenint en compte que encara hi haurà més afluència de la que ja acostuma a trobar-se un diumenge qualsevol.

Recomanacions personalitzades