Un comptador permetrà saber quantes bicis i patinets passen per la C-245

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha instal·lat una espira magnètica integrada al paviment del carril bici de la carretera abans d’arribar a la ronda de Sant Ramon. L’objectiu és conèixer el nombre exacte de vehicles que utilitzen la xarxa pedalable.

El carril bici de la C-245 va segregat de l’espai reservat pels cotxes // Google Maps

Quanta gent es mou en bici per Sant Boi? Cada cop més, però no hi ha xifres exactes perquè no hi ha mesuraments com sí que es fan dels vehicles. Per això, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha instal·lat uns nous comptadors de bicicletes i patinets que aportin dades concretes i exactes.

Un dels 14 punts escollits per l’administració supramunicipal ha estat la C-245, a l’altura del carrer Alacant, poc abans de creuar-se amb la ronda Sant Ramon. Allà s’ha posat una espira magnètica integrada al paviment que aportarà les dades i permetrà «analitzar l’ús dels eixos ciclistes metropolitans i l’evolució de la demanda, alhora que faciliten la planificació i millora de la xarxa a mitjà i llarg termini», segons destaquen els responsables de la xarxa Bicivia mitjançant la qual es busca facilitar la connexió en bici dels diferents municipis metropolitans.

En el mateix eix de la C-245 s’han instal·lat també comptadors a Cornellà de Llobregat al seu pas per davant del museu de les Aigües, a Viladecans al voltant de la plaça d’Europa, a Gavà tot just després de la Rambla i a Castelldefels just al costat de la plaça de l’Estació.

800 bicicletes diàries a Esplugues

El Baix Llobregat ja disposa des de fa uns anys de tres comptadors de bicicletes que mostren en temps real el pas de vehicles i xifren en 800 bicicletes al dia el seu trànsit diari. El primer d’ells es pot veure al parc de Cervantes de Barcelona. Des de 2018 que es va inaugurar aquesta infraestructura que permet connectar Esplugues amb Barcelona superant la frontera de la ronda s’han comptabilitzat el pas de 2,5 milions de bicicletes i patinets, amb una mitjana diària de 1.891 bicis.

A banda de la connexió amb la capital catalana, en els desplaçaments interns al Baix Llobregat es registren unes 800 bicis diàries als altres dos comptadors existents: un al pont d’Esplugues i l’altre a la Carretera Reial al seu pas per Sant Just Desvern.

Els tres nous comptadors en format de tòtem es podran veure al nou carril bici que passa per davant del parc de Can Mercader a Cornellà de Llobregat, a l’avinguda de la Granvia de l’Hospitalet de Llobregat i a la rambla del Fondo de Santa Coloma de Gramenet.

Els nous comptadors i espires han estat finançats amb fons europeus Next Generation amb un import de 130.000 euros.

Recomanacions personalitzades