Tot el que has de saber sobre la revetlla de Sant Joan 2023

La nit del 23 de juny a Sant Boi de Llobregat hi haurà fogueres a Ciutat Cooperativa i a Vinyets. Per la seva part, Òmnium Cultural farà la rebuda de la flama del Canigó i la seva foguera a l’Ateneu Familiar.

La flama del Canigó i les fogueres protagonitzan la revetlla de Sant Joan. // Arxiu
La flama del Canigó i les fogueres protagonitzen la revetlla de Sant Joan // Arxiu

Arriba el dia més llarg de l’any i, amb ell, la revetlla de Sant Joan. La nit del 23 al 24 de juny les fogueres i sopars popular són el punt de trobada dels veïns i veïnes dels municipis. A Sant Boi de Llobregat destaquen les fogueres als districtes de Ciutat Cooperativa- Molí Nou i al de Vinyets- Molí Vell. L’associació catalanista Òmnium Cultural també prepara el seu foc a l’Ateneu Familiar, tot després de la rebuda a la plaça de l’Ajuntament de la Flama del Canigó.

A Ciutat Cooperativa la revetlla coincideix amb les festes del barri. La foguera es farà al passeig Pau Casals. A les 22 hores tindrà lloc el sopar popular i, posteriorment, la disco-mòbil. Cal haver reservat de forma prèvia taula, que inclou coca de Sant Joan i cava per 36 €, al Casal de Barri Cooperativa-Molí Nou.

Una nit amb música

Quant a Vinyets, el sopar i el foc seran a les 21 hores a la plaça de Catalunya. Cadascú ha de portar el seu menjar, encara que també és necessària la reserva de lloc: 3 € no socis i 2 € per a socis i infants. A més, a partir de les 23 hores començarà la festa amb punxadiscos i ball.

Finalment, Òmnium Cultural també proposa la seva agenda per celebrar la revetlla de Sant Joan. A les 19 hores convoca als veïns i veïnes a rebre a la Flama del Canigó i llegir el seu missatge a la plaça de l’Ajuntament. Després, l’agenda es trasllada a l’Ateneu Familiar. A les 20:30 hores es durà a terme el ball del Fanalet amb música de Marc Oriol. També n’hi haurà servei de bar a càrrec de l’AEiG Sant Ramon Nonat.

Recomanacions personalitzades