La CUP es presenta a les eleccions municipals en solitari

La Candidatura d’Unió Popular (CUP) deixa enrere les coalicions del 2015 i del 2019 per presentar-se amb el seu nom original i una llista coral encapçalada per Jordi Barbero. El partit aspira a ser l'»oposició que no hi ha hagut en els darrers quatre anys».

Foto de família dels integrants de la llista de la CUP per a les eleccions del 28 de maig // CUP Sant Boi

Ni Guanyem Sant Boi, com en el 2019, ni Gent de Sant Boi, com en el 2015, quan van arribar a tenir dos regidors. Després de no tenir representació al plenari durant l’últim mandat, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha optat per deixar de banda les coalicions i presentar-se a les eleccions municipals de maig del 2023 en solitari, adaptant-se al nou context social i polític del moment.

La llista l’encapçala Jordi Barbero, antropòleg de 25 anys i militant de la CUP des de ben jove, formant part d’Arran en el seu moment. Anirà acompanyat de Laure Vega, que va ser precisament la cap de llista de Guanyem fa quatre anys. Repeteix també Lluís Artigas, en aquest cas en tercer lloc. La quarta de la llista sí que és una novetat: Eva Vendrell. El cinquè és Francesc Montagut, advocat d’estrangeria centrat en l’atenció a persones migrants.

Oposició al PSC sense pactes

Els cupaires no donen gaire importància a l’ordre dels cinc primers de la llista i parlen d’una «llista coral que forma un projecte col·lectiu» buscant que tots cinc parlin i tinguin pes polític tenint en compte que representen perfils diversos quant a edat, gènere, formació i coneixements.

La candidatura, presentada formalment el passat 25 de març a la plaça Gaietà Mestres, es posa com a objectiu aconseguir representació al ple municipal, fent així, segons Barbero, «l’oposició que no hi ha hagut en els darrers quatre anys».

Barbero afegeix que són «l’única candidatura que avui dia pot assegurar que no pactarà amb el PSC», en una referència directa als republicans i els comuns.

Recomanacions personalitzades