Pau Gasol és immortalitzat en un mural gegant al complex esportiu que porta el seu nom

L’expressió artística de l’artista urbà Bublegum dedicada al jugador santboià llueix a la façana del Complex Esportiu Pau Gasol coincidint amb la retirada de la seva samarreta dels Lakers a Los Angeles.

El mural en honor a Pau Gasol llueix a la façana // Dani Soneira

Un mural gegant dedicat a Pau Gasol, dissenyat per l’artista urbà Tirso Juan Paz, més conegut com Bublegum, llueix a la façana superior del complex esportiu de Sant Boi que porta el nom del jugador de la ciutat. Aquesta iniciativa s’uneix al desplegament de la samarreta dels Lakers a l’Ajuntament de Sant Boi coincidint amb la retirada del seu dorsal a Los Angeles (Califòrnia).

El mural és un retrat de l’esportista fet a la part superior de la façana, davant de l’escola Llor, on va créixer el santboià més internacional. S’hi aprecien el rostre de jove i l’actual al costat de la samarreta amb el número 16.

Aquesta acció al gimnàs gestionat per Duet Sports ha estat patrocinada pel banc Santander, que treballa des de fa anys amb el jugador en projectes com la Pau Gasol Academy. També s’han implicat l’Ajuntament de Sant Boi i la Gasol Foundation. Representants de tots ells han assistit a la presentació del mural. Hi han estat l’alcaldessa, Lluïsa Moret; Maria Antonia Barragán, regidora d’Esports; Xavier Cañado, director d’Institucions del Banco Santander; Laura Lorenzo, en representació de la Gasol Foundation; Moisés Parra, director del CE Pau Gasol; i Anna Domínguez, mànager de l’autor.

En els discursos, Moret s’ha mostrat orgullosa de tenir a la ciutat de Sant Boi uns referents del món de l’esport i ha dit que «els germans Gasol són els grans ambaixadors de la marca Sant Boi en el món». «Des de la ciutat on van néixer, volem sumar-nos a l’homenatge que Pau ha rebut a Los Angeles», ha afegit.

representants de les diferents entitats implicades en el mural, amb l’alcaldessa Lluïsa Moret al centre // Dani Soneira

El 7 de març s’ha retirat la samarreta d’or i porpra amb el nom i el número 16 a l’esquena que va vestir el santboià en la seva etapa als Lakers. El Crypto.com Arena, abans conegut com Staples Center, de Los Angeles ha estat l’escenari de l’emotiva cerimònia al descans del partit contra el Memphis Grizzlies.

Gasol és el primer jugador de bàsquet espanyol i el setè a nivell europeu a qui l’NBA li retira la samarreta. El seu dorsal està penjat del sostre del pavelló dels Lakers al costat de Kobe Bryant, Shaquille O’Neal, Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar o Wilt Chamberlain. El santboià es troba entre els més grans.

Recomanacions personalitzades