Homenatge públic a les dones que es dediquen als treballs de cures

L’Ajuntament i el Consell Municipal de les Dones commemoren el Dia Internacional de les Dones amb una extensa programació d’activitats per a tothom, entre les que destaquen l’homenatge a totes aquelles dones que treballen en el sector de les cures.

Dia Internacional de la Dona 2022 // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

La jornada del 8 de març d’enguany rendirà homenatge a totes aquelles dones que han treballat o treballen en el sector de les cures, un àmbit que ara més que mai s’ha posat al focus d’atenció després de la pandèmia. Per a la jornada, l’Ajuntament i el Consell Municipal de les Dones han organitzat una programació d’actes per a tot el dia per reivindicar el paper de les dones i la importància del feminisme en la societat. 

Per al mateix dimecres 8 de març està prevista una concentració a les 12 hores del migdia a la plaça de l’Ajuntament on es llegirà el manifest de la jornada. La lectura d’aquest es repetirà a les quatre de la tarda durant l’ofrena floral al monument de la Dona Treballadora, al barri de Ciutat Cooperativa. A més durant tota la jornada, els poliesportius municipals faran jornades de portes obertes per a dones i noies majors de 16 anys.

Per al dijous, a Cal Ninyo a partir de les sis de la tarda, es celebrarà l’acte públic d’homenatge de les dones que s’han dedicat professionalment o de forma remunerada a les cures de les persones. Totes aquelles dones que hagin treballat en serveis d’atenció domiciliària, ajudes a les persones grans o teleassistència seran reconegudes en aquest acte institucional.

Més d’una vintena d’activitats

L’agenda del 8M d’enguany consta de més de 20 activitats programades per a tots els públics, com ara la presentació del llibre ‘L’abocador’ d’Eva M. Garrigosa, guanyador del Premi Literari Delta o el cinefòrum sobre el documental ‘Mujeres Invisibles’ dirigit per Alberto Arija.

Durant tot el mes de març es podrà gaudir també de l’exposició ‘Enciclopèdia de dones STEAM’ a la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer , un projecte de la il·lustradora Sandra Uve i de la santboiana Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia. També estan previstes exposicions sobre temes com la situació de les dones afganes o la pressió social sobre el cos femení i la seva estètica.

Programa complet d’activitats per aquest 8 de març

Recomanacions personalitzades