Sant Boi Guanya dos Premis Civisme de la Generalitat

L’Ajuntament de Sant Boi ha rebut el Premi Civisme d’Innovació per un projecte contra el bullying i la Fundació Marianao el Premi Civisme a la Virtut Civil i la Cohesió Social.

Representants de l’Ajuntament de Sant Boi amb el conseller Carles Campuzano // Ajuntament

Aquesta setmana s’ha celebrat l’acte de lliurament dels Premis Civisme 2022, convocats per la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. Aquests premis reconeixen accions, entitats i persones que aborden el civisme i millores socials. En l’edició d’enguany, Sant Boi, s’ha emportat dos guardons per dos projectes diferents.

Sant Boi ha rebut el Premi Civisme d’Innovació pel seu projecte ‘Irrupció restaurativa: creació d’aules, famílies, claustres, comunitats i normes immunològiques davant el bullying’ i la iniciativa ‘Marianao té Cor’ impulsada per la Fundació Marianao i l’Ajuntament ha obtingut el Premi Civisme a la Virtut Civil i la Cohesió Social. La dotació econòmica per a cadascun dels premis es de 6.000 euros. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i la tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, a més del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.

Lluitar contra el bullying

La problemàtica del bullying és l’eix central del projecte ‘Irrupció restaurativa: creació d’aules, famílies, claustres, comunitats i normes immunològiques davant el bullying’ impulsat per l’Ajuntament. El projecte està adreçat a les aules i a les famílies, i mitjançant una metodología innovadora s’aborden situacions concretes i tallers preventius per tal de combatre el bullying a les escoles. 

Aquest projecte ha rebut aquest any dos premis més: el premi ADR Justícia 2022 a la millor iniciativa d’una administració pública en matèria de mediació i resolució de conflictes -concedit pel Departament de Justícia- i el VI Premio de Buenas Prácticas Municipales en la mejora de la Convivencia Escolar, concedit pel Ministeri d’Educació.

Marianao té cor

El Premi Civisme a la Virtut Civil i la Cohesió Social reconeix a persones o organitzacions que destaquen per la seva tasca social i la trajectòria cívica i de serveis a la comunitat. A més també reconeix les actuacions que afavoreixen la cohesió social i de servei. En aquesta edició dels Premis Civisme s’ha reconegut la feina de la Fundació Marianao que amb el projecte ‘Marianao té Cor’ aplega persones i institucions per donar resposta a les necessitats socials del barri de Marianao de Sant Boi en els àmbits d’educació i salut i treballen per a la construcció d’un barri més inclusiu, cohesionat i participatiu.

Recomanacions personalitzades