Sant Boi inaugura un centre d’acollida per a refugiats

L’equipament, que es posarà en funcionament durant aquest mes de novembre, es destinarà de manera preferent a dones i infants provinents d’Ucraïna.

Acte d’inauguració del centre d’acollida de refugiats // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Sant Boi ha inaugurat un centre d’acollida per a persones refugiades que es posarà en  funcionament aquest mes de novembre. El centre, situat a l’antiga Comunitat de Germanes del recinte de l’hospital Benito Menni del carrer d’Antoni Pujades, estarà destinat principalment a acollir a dones i infants inicialment provinents d’Ucraïna.

El nou espai d’acollida de persones refugiades ha estat creat en col·laboració de l’Ajuntament amb la Creu Roja, el Complex Assistencial en Salut Mental Benito Menni i el Rotary Club. 

Capacitat per a 40 persones

El nou centre, que disposa d’espais amples i amb molta llum natural, té capacitat per acollir a un màxim de 40 persones. L’edifici es troba distribuit en cinc plantes, cadascuna amb diferents espais tant privats com comuns per a que les persones que hi arribin tinguin cobertes totes les seves necessitats, tant a nivell d’habitatge com a nivell social.

Sala de jocs infantils del centre d’acollida per a persones refugiades // Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

La planta baixa compta amb un pati ample amb zones verdes on els més petits podran jugar. A les plantes superiors, trobem les diferents habitacions -la gran majoria amb bany propi-, lavavos comuns, un saló ample, un menjador i una cuina. Finalment a la planta superior, s’ha destinat una zona de jocs específica per als més petits i una bugaderia. La primera planta i la quarta, a més, compten amb dues àmplies terrasses que donen al pati principal de l’edifici. 

Sant Boi, de nou, ciutat refugi

Amb la inauguració d’aquest nou centre, Sant Boi torna a mostrar el seu compromís amb les persones refugiades des que al 2015 es va declarar com a Ciutat Refugi. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha matisat la importància de continuar ajudant a aquelles persones que més ho necessiten i ha volgut aclarir que “donar la mà a les persones refugiades no és nou per a la ciutat. Amb la guerra d’Ucraïna ens hem tornat a posar al front amb projectes per a les persones que necessiten refugi i avui presentem un d’ells”. 

Per altra banda, Lidia Lanuza, presidenta provincial de la Creu Roja, ha volgut agraïr l’esforç tant a l’Ajuntament com a totes les persones participants del projecte i ha remarcat que el centre compta amb un programa per a ajudar a totes les persones que hi arribin en tots els àmbits. “Oferirem aquí tots els recursos necessaris per a que les persones que arribin puguin tenir una ajuda integral, tant a nivell de necessitats bàsiques, com ajudes psicològuiques o jurídiques”, ha afegit Lanuza. 

Projecte a llarg termini

El centre, que obrirà les portes durant els propers 15 dies, es preveu que sigui un projecte a llarg termini. De moment, degut a la situació de la guerra a Ucraïna, es donarà prioritat als refugiats provinents d’aquest país però es preveu que en un futur pugui acollir a persones refugiades de tot el món. 

Recomanacions personalitzades