Sant Boi remodela dues places per acollir àrees de joc inclusiu

Les places de Mercè Rodoreda i León, Quintero i Quiroga acolliran dues àrees de joc inclusiu per a facilitar la convivència dels infants amb mobilitat reduïda.

Plaça Mercè Rodoreda, Sant Boi de Llobregat // Sant Boi Diari

L’Ajuntament ha començat les obres de remodelació de les places Mercè Rodoreda -al barri de Marianao- i León, Quintero y Quiroga -a Camps Blancs- per transformar-les en àrees de joc inclusives per a infants amb mobilitat reduïda. La remodelació de les places, farà de les àrees infantils de joc zones accessibles a tots els nens i nenes amb discapacitat.

El pressupost total de rehabilitació de les places és de més de 850.000 euros i ambdues actuacions formen part del procés de transformació de l’espai públic de la ciutat i del pla de millora de les àrees de jocs infantils. També s’aprofitaran les obres per incrementar la presència d’arbrat i espais verds a ambdues places, a més d’adaptar l’entorn perquè sigui accessible a les cadires de rodes.

Noves àrees infantils en entorns més accessibles

A la plaça de Mercè Rodoreda es destinarà la meitat de l’espai (4.600 m2) per posar un conjunt de jocs inclusius tant al parc com al passeig. Els elements de joc actuals es reubicaran i se’n crearan més d’una desena de nous, que seran accessibles i incorporaran un criteri inclusiu per a tots els infants amb diversitat funcional.

A la plaça de León Quintero i Quiroga es crearà una àrea infantil amb una dotzena de jocs inclusius -tant de sorra com d’aigua- per a nens i nenes de diferents edats. A més, es posarà un paviment tou, es plantarà nou arbrat, s’incrementarà la superfície enjardinada i se substituiran les escales actuals per rampes amb pendent suau , per poder garantir recorreguts accessibles.

Elaborat amb la participació dels infants

Els projectes per renovar les àrees de joc amb criteris inclusius que ja s’estan efectuant, s’han elaborat amb la participació dels nens i nenes de la ciutat que han pogut expressar els seus desitjos i punts de vista. Per al projecte de remodelació de la plaça mercè Rodoreda, es van rebre més de 850 propostes dibuixades a través del Consell d’Infància de Sant Boi. En el cas de la plaça León, Quintero i Quiroga, l’actuació es va dissenyar amb un grup més reduït de nois i noies d’escoles i entitats del barri.

Recomanacions personalitzades