El Ministeri adjudica l’estudi d’alternatives del ‘metro del Delta’

És un pas previ però necessari per a la futura possible construcció d’una connexió en tren entre Castelldefels i Barcelona passant per Sant Boi de Llobregat.

Imatge de recurs de dos trens // Rodalies

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha adjudicat l’estudi d’alternatives per fer possible la nova connexió ferroviària entre Castelldefels i Barcelona, un projecte popularment conegut com a metro del Delta tot i que, veritablement, és una nova línia de tren i no un metro.

Les empreses Intecsa Inarda i Prointec avaluaran les diferents alternatives per la nova línia, que també donaria servei a localitats com Sant Boi de Llobregat, Gavà, Viladecans i Cornellà de Llobregat. Per fer aquest estudi, cobraran 1,35 milions d’euros. La licitació pública dicta un calendari de 30 mesos d’execució, segons ha explicat el Mitma a través d’una nota de premsa.

Antiga reclamació dels Ajuntaments del Delta

Aquesta nova línia és una antiga reivindicació dels Ajuntaments de la zona del Delta del Llobregat que ha passat molts anys agafant pols en un dels calaixos del Ministeri de l’executiu estatal. Però ara fa un temps que s’ha tornat a reactivar.

No obstant això, un estudi d’alternatives és un pas més, imprescindible però no concloent, per concretar la inversió. És a dir, tot i aquesta adjudicació cal esperar anys per tenir un projecte concret i la partida pressupostària per executar la inversió després.

Recomanacions personalitzades