El Consell Local d’Adolescència presenta una campanya d’educació sexual

Els adolescents han impulsat la campanya arran de la demanda d’eines d’educació sexual fiables i de qualitat dins d’aquest grup d’edat. El punt d’arrencada s’ha fet a partir de sis vídeos que complementaran altres actuacions que es fan a la ciutat.

En el centre de la imatge, tres adolescents, dos noies i un noi; presenten els vídeos de la campanya davant un públic. Dels tres, posats en línea, la primera nena de l'esquerra mira un paper, la nena del mig somriu mirant el públic, i el nen, a la dreta, parla per un micròfon.
Acte de presentació de la campaña ‘No more sex fakes’ // Ajuntament de Sant Boi

Els nois i noies del Consell Local d’Adolescència de Sant Boi (CLA) han presentat No more sex fakes (‘No més mites sobre sexualitat’); una campanya que, a través de sis vídeos educatius, vol parlar a la població d’aquest grup d’edat sobre salud sexual. Amb aquesta iniciativa, es respon a la demanda d’eines d’educació sexual fiables i de qualitat, que es va detectar durant una enquesta realitzada al 2019 a més de 200 adolescents.

Les peces audiovisuals, que tenen per títol «Jo no veig porno, i tu?», «Masturbar-se és dolent?», «Mètodes de protecció i avortament», «Diversitat de gènere i orientació sexual», «Menstruació» i «Malalties de transmissió sexual»; complementaran altres actuacions que ja es duen a terme de forma regular a la ciutat, com les xerrades a centres educatius, o l’atenció individualitzada al Punt Jove de Salut.

El CLA, un òrgan de participació ciutadana, es va constituir al 2018 per impulsar el paper dels adolescents en la presa de decisions i en el procés de construcció de la ciutat.

Recomanacions personalitzades