Centenars de persones es manifesten per exigir la millora del servei d’autobús al Baix Llobregat Sud

Una marxa des de l’estació de Gavà fins a l’Ajuntament de Viladecans, passant pel carril bus de la C-245, ha aplegat unes 400 persones per demanar a l’empresa adjudicatària del serveis d’autobusos, Avanza, i a l’AMB que resolguin les deficiències i es garanteixi un transport públic de qualitat.

La marxa va aplegar a unes 400 persones // Cedida

Aquest passat dissabte 9 de juliol, la Plataforma Per un Bus Digne -formada per la Plataforma de Foment del Transport Públic (PTP), Catalunya Camina (CC), els Sindicats CCOO, UGT, CGT i la Federació Comarcal d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat (FAVBaix) i ECOM- organitzava una marxa reivindicativa per demanar la millora del servei d’autobusos al Baix Llobregat Sud.

La manifestació sortia a les 9.30h del matí des de l’estació de Rodalies de Gavà i arribava a l’Ajuntament de Viladecans, després de realitzar una marxa d’1,8 quilòmetres pel carril bus de la C-245. Els participants portaven un paraigua, ja que així ho demanaven des de l’organització. El portaveu de la plataforma, Lluís Carrasco, aclaria en declaracions a Sant Boi Diari que el detall del paraigua és per deixar clar que «ja que l’AMB no ha fet la seva feina correctament, ens hem d’aixoplugar nosaltres mateixos perquè l’administració no ens aixopluga«.

La marxa va tenir un ambient «festiu» i, un cop es va arribar a l’Ajuntament de Viladecans, alguns membres de la plataforma van llegir el manifest que explica la situació que els ha portat a organitzar la manifestació. Les principals queixes són els serveis cancel·lats, les avaries als vehicles i les rampes no operatives. Lluís Carrasco afegia a aquest mitjà que «tenim problemes greus des de fa com a mínim dos anys, sobretot perquè no s’ha renovat la flota. Els busos estan funcionant amb seients trencats, aires condicionats que s’espatllen, amb cops i manca de neteja; situacions inadmissibles per als usuaris«.

Al dia es cancel·len una mitjana de seixanta viatges per avaries 

Des de la plataforma també asseguren que de mitjana es cancel·len una seixantena de viatges al dia a tot el Baix Llobregat Sud; i que «la pèrdua d’expedicions està provocant que la gent arribi tard a la feina o que s’acumulin a les parades i els autobusos vagin massa plens«. Per tots aquests motius, es va decidir crear la Plataforma Per un Bus Digne i organitzar aquesta manifestació, i fer més accions per aconseguir que els busos donin un bon servei.

L’empresa operadora assegura que incorporaran 136 nous vehicles

L’operadora dels serveis d’autobusos Avanza i l’Àrea Metropolitana de Barcelona s’han disculpat als usuaris per les incidències ocasionades i han anunciat una renovació del 70% de la flota durant els propers mesos. En un comunicat, han promès incorporar 136 nous vehicles procedents del pla de renovació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Des de la plataforma, però, asseguren que aquests nous autobusos no arribaran fins al mes de desembre; pel que fins a finals d’any «seguirem patint«. Per la seva banda, l’AMB ha assegurat que desviarà vuit nous autobusos, destinats a d’altres localitats, per a què treballin als municipis del Baix Llobregat Sud.

La manifestació va finalitzar davant de l’Ajuntament de Viladecans // Cedida

Aquesta setmana, la plataforma començarà a demanar reunions amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i amb l’empresa Avanza, perquè expliquin «la programació que tenen prevista per als próxims mesos«, i valorar si a partir del setembre el servei començarà a ser «més digne«.

Notícies relacionades

Recomanacions personalitzades