El cinema fantàstic torna a Sant Boi amb la segona edició del FANTBOI

El festival, que té com a objectiu apropar la cultura a la ciutat a través del cinema fantàstic, arrenca aquest dijous i s’allargarà fins diumenge. Els cinemes Can Castellet acolliran les projeccions dels films i curts participants.

Detall del cartell de l’edició del 2022 // Festival de cinema FANTBOI

La segona edició del festival de cinema fantàstic de Sant Boi, el FANTBOI, tindrà lloc del 16 al 19 de juny als cinemes de Can Castellet. Aquesta segona edició segueix les petjades de la de l’any passat, però ja sense restriccions d’aforament ni mesures de seguretat anti-covid. 

Els aliens són el temàtica de l’edició d’enguany, amb el leit motiv de ‘From outer space!’, perquè, segons explica el director i organitzador del festival, Hugo Cobo, en declaracions a Sant Boi Diari, «ho vam plantejar com la típica broma que, després d’haver viscut una pandèmia, només ens queda que vinguin a invadir-nos els alienígenes«. 

El FANTBOI arrenca aquest dijous amb la projecció de El oscuro lugar donde habitan, una pel·lícula de cinema independent argentí que es podrà veure per primer cop a Espanya. També s’estrenaran curmetratges com Las enfermedades de los árboles de Dídac Gimeno, i Kent de Jordi Izquierdo, que es podran veure en exclusiva, en pantalla gran, al cinema santboià.

‘El oscuro lugar donde habitan serà la pel·lícula inaugural // Festival FANTBOI

Quatre dies de festival amb una programació centrada en el cinema més alternatiu, dins del terror i del fantàstic. «Volem donar a la gent la oportunitat de veure pel·lícules més independents, que no s’han ni estrenat a Espanya«, afirma Hugo Cobo. En total es projectaran dotze films, a més de dues sesions de curtmetratges; pel que hi haurà projeccions per a tots els gustos. A més, els més petits també podran gaudir del festival, ja que diumenge al matí hi haurà una sessió matinal familiar amb les projeccions del curt Bulit Escucha a la Naturaleza i del clàssic E.T. El Extraterrestre.

Grabació de podcast en directe

A més de les projeccions de pel·lícules i curts, el FANTBOI també ha organitzat en aquesta edició una nova activitat que esperen que tingui bona acollida: la grabació en directe i amb públic de dos podcast temàtics sobre cinema fantàstic.

Dissabte al vespre, al bar dels cinemes Can Castellet, s’enregistrarà el podcast ‘Ecos de lo remoto’, que realitzarà un programa especial en el que també es presentarà el llibre d’Álvaro Martín. I diumenge, a les golfes del museu de Sant Boi, es gravarà ‘Remake a los ochenta’, un podcast on es comentarà la pel·lícula d’E.T. amb motiu del seu 40è aniversari.

Tota la programació del festival es pot consultar al seu lloc web; i els abonaments i entrades es poden comprar presencialment als cinemes Can Castellet o a la pàgina web dels cinemes.

Cartell complet del FANTBOI 2022 // Festival FANTBOI

Recomanacions personalitzades