La pàgina web de l’Ajuntament rep un segell de la UAB per la seva transparència

L’Ajuntament ha rebut el segell ‘Infoparticipa’ per la transparència del web municipal amb una puntuació del 100%. Aquesta certificació l’atorga anualment la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i reconeix la transparència informativa dels webs de les administracions públiques.

El regidor Daniel Martínez recollint la certificació // Ajuntament de Sant Boi

La pàgina web de l’Ajuntament de Sant Boi ha estat reconeguda com una de les més transparents per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per mitjà del segell Infoparticipa 2021, que reconeix la transparència informativa dels webs dels ajuntament i altres administracions públiques.

Els segells s’han lliurat en un acte a la sala d’actes del Rectorat de la UAB, sota la presidència del rector de la UAB, Javier Lafuente. El regidor de Transparència i Bon Govern, Daniel Martínez, ha recollit el distintiu en nom de l’Ajuntament; i també hi ha assistit el regidor de Modernització i Administració electrònica, Marc Aguilà.

Sant Boi és un dels municipis que ha obtingut un 100% d’indicadors positius. Només 43 ajuntaments catalans, deu d’ells del Baix Llobregat, han assolit la puntuació màxima i, per tant, el reconeixement “a les seves bones pràctiques en tots els indicadors observats”, segons expressa el consistori en una nota de premsa.

El segell s’atorga després d’analitzar una cinquantena d’indicadors

El segell ‘Infoparticipa’ és una certificació anual atorgada pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB. La puntuació s’estableix després d’analitzar 52 indicadors basats en la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Aquests indicadors estan relacionats amb les persones que ostenten la representació política, amb els òrgans de govern, amb els recursos econòmics, amb la participació ciutadana i amb la comunicació institucional.

El segell s’atorga a les administracions que obtenen més indicadors positius -un mínim del 95%, en el cas dels municipis de més de 50.000 habitants- i els resultats es publiquen al Mapa Infoparticipa. En aquesta novena edició, l’han obtingut 150 administracions catalanes.

Recomanacions personalitzades