Més de 200 sanitaris es concentren davant de l’hospital Sant Joan de Déu per denunciar el seu “esgotament”

Els treballadors del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi s’han manifestat aquest dijous al matí per fer visible la seva saturació després de gairebé dos anys de pandèmia i per l’increment de l’àmbit territorial de l’hospital a quatre municipis més sense la contractació de personal.

Els sanitaris manifestant-se davant de l’hospital // Cedida

Aquest dijous al matí, entre 200 i 300 persones s’han manifestat a la porta principal del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi de Llobregat. El comitè d’empresa de l’hospital ha volgut denunciar «la situació de pressió assistencial que està patint el personal aquestes darreres setmanes«, segons van exposar en un comunicat.

I és que després de gairebé dos anys de pandèmia es troben «saturats i esgotats«, tal com explica en declaracions a Sant Boi Diari Cintia Gaviño, membre del comitè d’empresa. «Patim falta de personal i d’espai en tots els serveis de l’hospital, amb l’agreujant que ara hem d’atendre a quatre poblacions noves i, a dia d’avui, no s’ha contractat a ningú per fer front a aquest augment de feina«, lamenta.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha incrementat el seu àmbit territorial d’atenció amb la incorporació dels municipis de Cervelló, Corbera, La Palma i Vallirana; això vol dir sumar a més de 42.000 persones als seus serveis que fins ara eren ateses al Moisès Broggi de Sant Joan Despí o a l’hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat en casos de pediatria, ginecologia i obstetrícia.

El comitè d’empresa denuncia que l’hospital de Sant Boi ha rebut «milions d’euros» per fer front a aquesta situació i que «no han fet res, no han creat un pla estratègic«. Gaviño argumenta que s’han ofertat fa poc places per contractar nou personal sanitari, però que «d’aquí a què estiguin cobertes, poden passar mesos«.

A la manifestació hi ha assistit personal sanitari, però també veïns de Sant Boi i usuaris del centre // Cedida

Més concentracions en el futur si la situació no millora

Els sanitaris de l’hospital santboià asseguren estar «molt contents» amb la resposta de la gent a aquesta concentració; «han assistit molts companys, usuaris de l’hospital i veïns de Sant Boi«, i asseguren que si la situació no millora seguiran organitzant noves manifestacions en el futur. «El personal sanitari diu prou. Estem esgotats i volem que deixin d’enriquir-se alguns, perquè emmalalteixin uns altres«, conclou la membre del comitè.

Recomanacions personalitzades