Els treballadors del Parc Sanitari Sant Joan de Déu denuncien la seva saturació

El comitè d’empresa de l’hospital ha organitzat una concentració aquest dijous al matí per fer visibles les seves reivindicacions; relacionades amb el cansament produït per gairebé dos anys de pandèmia i per l’increment de l’àmbit territorial del parc sanitari sense anar lligat a un augment del personal per fer-hi front.

Imatge del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi // Arxiu

El comitè d’empresa del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu ha organitzat una concentració aquest proper dijous dia 20 al matí a la porta principal de l’hospital per denunciar la «situació de pressió assistencial que està patint el personal aquestes darreres setmanes«.

Els treballadors asseguren en un comunicat «entendre la situació: sisena onada, vacances de Nadal, baixes covid, ampliació de territori«, però també denuncien haver avisat «insistentment» als seus interlocutors de què aquesta situació es produiria, per això no els sembla just «que siguin els treballadors els que hagin de pagar per aquesta falta de previsió«.

Cansament dels professionals sanitaris

Des del comitè d’empresa de l’hospital afegeixen que els professionals sanitaris estan cansats «després de gairebé dos anys de pandèmia, amb una pressió assistencial que no millora i la necessitat de millorar les ràtios de personal de manera urgent, oferint contractes atractius que motivin als professionals a quedar-se«.

I és que el complex sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi pateix una especial saturació de les visites al servei d’urgències i una elevada ocupació de llits d’UCI, tal com explica el sindicat CCOO en una nota de premsa. Alhora, hi ha un gran nombre de baixes laborals del mateix personal, també per l’impacte de la covid, i «tot plegat està generant un cansament, tant físic com psicològic, de les persones que hi treballen

Aquest hospital, a més, ha incrementat el seu àmbit territorial d’atenció amb la incorporació dels municipis de Cervelló, Corbera, La Palma i Vallirana; el que significa sumar a més de 42.000 persones als seus serveis. Tot i que el parc sanitari ha rebut 12 milions d’euros per compensar aquesta pressió sobre les instal·lacions hospitalàries, aquests diners no han implicat un creixement de la plantilla per reforçar el servei d’atenció.

El comitè d’empresa de Sant Joan de Déu ha començat a organitzar mobilitzacions, la primera d’elles serà aquest dijous dia 20 a les 11 del matí a la porta principal de l’hospital general.

Recomanacions personalitzades